пʼятниця, 03 березня 2023 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Авіація та артилерія результативно відпрацювали по окупантах, зенітники "мінуснули" Су-34 – Генштаб

Авіація та артилерія результативно відпрацювали по окупантах, зенітники "мінуснули" Су-34 – Генштаб
Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, три райони зосередження противника, склад боєприпасів, два склади ПММ, а також станцію РЕБ ворога. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, авіація Сил оборони за добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили ворожий літак Су-34 та БпЛА типу ZALA. Про це 3 березня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, три райони зосередження противника, склад боєприпасів, два склади ПММ, а також станцію РЕБ ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський приїхав у Бахмут. Працює з підрозділами

У свою чергу противник протягом доби завдав 30 авіаційних та шість ракетних ударів, здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі.

Ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Противник продовжує утримувати визначені підрозділи у прикордонних з Україною районах.

"Загроза завдання Російською Федерацією ракетних ударів залишається високою по всій території України", – наголосили в командуванні.

Великий наступ російських загарбників на Донбасі розпочався у середині січня й триває досі.

Водночас для України немає шляху назад, вона більше не втратить території та рухатиметься вперед. Про це в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel сказав генерал ЗСУ Віктор Назаров.

За його словами, обмежені можливості росіян дозволяють їм атакувати лише на вузькій ділянці фронту в Бахмуті.

Водночас Назаров також наголосив, що загарбники не змогли досягти навіть тактичного успіху в районі Бахмута до виступу диктатора Володимира Путіна перед Федеральними зборами.

Зараз ви читаєте новину «Авіація та артилерія результативно відпрацювали по окупантах, зенітники "мінуснули" Су-34 – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі