пʼятниця, 03 березня 2023 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна рухатиметься вперед ‒ генерал ЗСУ розповів про "великий наступ" росіян на Донбасі

Україна рухатиметься вперед ‒ генерал ЗСУ розповів про "великий наступ" росіян на Донбасі
На Донбасі тривають запеклі бої на Бахмутському напрямку. Фото: afp.com

Великий наступ російських загарбників на Донбасі розпочався у середині січня й триває досі.

Водночас для України немає шляху назад, вона більше не втратить території та рухатиметься вперед. Про це в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel сказав генерал ЗСУ Віктор Назаров.

За його словами, обмежені можливості росіян дозволяють їм атакувати лише на вузькій ділянці фронту в Бахмуті. Водночас Назаров також наголосив, що загарбники не змогли досягти навіть тактичного успіху в районі Бахмута до виступу диктатора Володимира Путіна перед Федеральними зборами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запеклі бої за Бахмут: Данілов заявив про просування окупантів

За словами генерала, переговори з Москвою можливі, якщо Збройні Сили України відіб'ють деякі окуповані території. Насамперед йдеться про звільнення Херсонської та Запорізької областей.

"Це регіони, які мають вихід до Азовського моря і межують з Кримом. Росія втратить сухопутний коридор. Сам Крим теж опиниться під загрозою. Важливим є і північ Луганської області. Контрнаступ там ускладнить контроль над окупованими територіями Донбасу. Війна переміститься до кордонів РФ. Росіяни намагаються не допустити цього всіма силами", ‒ зазначив генерал.

Минулої доби, 2 березня, українські воїни відбили понад 85 атак окупантів. Сталося це на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, повідомив Генштаб Збройних сил України.

Російські окупанти на Донбасі здійснили низку невдалих спроб наступу в районі Вугледару. Водночас ворог дещо просунувся на фронті в Луганській області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Україна рухатиметься вперед ‒ генерал ЗСУ розповів про "великий наступ" росіян на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі