пʼятниця, 03 березня 2023 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Запеклі бої за Бахмут: Данілов заявив про просування окупантів

Запеклі бої за Бахмут: Данілов заявив про просування окупантів
Захопити Бахмут на Донеччині російські окупанти намагаються вже сім місяців. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційні війська Росії поступово просуваються до Бахмута на Донеччині.

Але темпи цих просувань не відповідають планам ворога. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, росіяни бажають відзвітувати про захоплення Бахмуту, тому кидають на його штурм усі сили.

"Кого тільки не було біля Бахмуту: терористична організація "Вагнер" (Євгена. – Gazeta.ua) Пригожина, збройні сили, російська десантура. Умовно кажучи, повний букет того мотлоху, який насунувся на територію України. Вони там усі присутні, але довго не можуть нічого зробити", – відзначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміна погоди у Бахмуті зіграє на руку ЗСУ – британська розвідка

Данілова розповів, що жодне засідання Ставку верховного головнокомандувача не відбувається без доповідей з Бахмутського напрямку.

За його словами, Бахмут – не лише географічна точка на мапі країни.

"Це місце, де щодня знищується величезна кількість ворогів, їхня техніка, зменшуються спроможності росіян діяти на тих чи інших напрямках. Для нас будь-яка територія є вкрай важливою, і ми будемо робити все від нас залежне, можливе і неможливе, щоб її втримати", – додав Данілов.

Він запевнив, що влада не приховуватиме нічого від суспільства, якщо станеться по-іншому.

Захопити Бахмут на Донеччині російські окупанти намагаються вже сім місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

Українським захисникам для оборони Бахмута відправили підкріплення, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Рішення утримувати Бахмут є суто військовим, а не політичним. Сили ворога переважають українські за кількістю, але зазнають більших втрат, додала Маляр.

Росія кинула на Бахмутський напрямок найбільш підготовлені штурмові загони "групи Вагнера", повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Запеклі бої за Бахмут: Данілов заявив про просування окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі