пʼятниця, 03 березня 2023 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни пішли в атаку на п'ятьох напрямках фронту: чим усе завершилося

Росіяни пішли в атаку на п'ятьох напрямках фронту: чим усе завершилося
ЗСУ відбили атаки окупантів на п'яти напрямках. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 2 березня, українські воїни відбили понад 85 атак окупантів.

Сталося це на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 3 березня.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Куп'янський та Лиманський напрямки

Противник вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Успіху не мав.

Обстріляв з артилерії неподалік 20 населених пунктів. Це, зокрема, Дворічна, Лиман Перший, Петропавлівка, Куп'янськ Харківської області. Макіївка і Кремінна Луганської області та Роздолівка – Донецької.

Бахмутський напрямок

Противник не припиняє штурмувати місто Бахмут. Сили оборони відбили атаки в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Григорівки, Богданівки та Бахмута Донецької області.

Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Майорськ та Нью-Йорк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південний фронт: Генштаб розкрив нове свавілля окупантів

Авдіївський та Шахтарський напрямки

Противник продовжує безрезультатно атакувати позиції наших військ. Обстріляв з мінометів та артилерії в районах 18 населених пунктів. Серед них - Бердичі, Авдіївка, Водяне, Веселе, Богоявленка, Велика Новосілка та Вугледар Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Вогневого впливу окупантів зазнали понад 45 населених пунктів. Зокрема, Новосілка і Времівка Донецької області. Залізничне, Гуляйполе, Кам'янське Запорізької області, а також Веселе, Берислав, Чорнобаївка, Антонівка та Херсон.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Тимоновичі, Заріччя, Грем'яч, Хрінівка Чернігівської області. Бояро-Лежачі, Атинське, Іскрисківщина, Кіндратівка, Миропільське, Попівка Сумської області та районів 18 населених пунктів Харківської області. Серед них Красне, Глибоке, Веселе, Вовчанськ, Огірцеве, Стрілеча.

Захопити Бахмут на Донеччині російські окупанти намагаються вже сім місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

Українським захисникам для оборони Бахмута відправили підкріплення, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Рішення утримувати Бахмут є суто військовим, а не політичним. Сили ворога переважають українські за кількістю, але зазнають більших втрат, додала Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пішли в атаку на п'ятьох напрямках фронту: чим усе завершилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі