субота, 04 березня 2023 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ракетна небезпека залишається високою" – яку тактику зараз обрала Росія

"Ракетна небезпека залишається високою" – яку тактику зараз обрала Росія
"Якщо атак немає у центрі чи на заході, це не значить, що інші регіони не страждають", говорить Юрій Ігнат. Фото: "Слово і діло"

Росія продовжує ракетні атаки в Україні. Їх пріоритетні цілі – енергетика, об'єкти паливно-енергетичного сектору, транспортна інфраструктура, важливі державні підприємства, є адміністративні будівлі. Загроза завжди залишається. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ворог атакував нашу критичну інфраструктуру тривалий час. Викинув величезний стратегічний запас ракет. З 11 вересня – це 650 ракет, приблизно 600 дронів. І це тільки збитих. Приблизно 20 відсотків незбитих. Можна уявити, скільки вони запустили по нашій критичній інфраструктурі. Але цілі росіяни не досягли. Наша енергетика вистояла", – говорить Ігнат.

Ворог, можливо, не припинить таких дій, але може скорегувати плани, пояснює речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба бути готовими" – спікер Повітряних сил про кораблі в Чорному морі

"Якщо атак немає у центрі чи на заході, це не значить, що інші регіони не страждають. Прифронтові зони постійно атакуються ракетами. Х-22 буквально минулої ночі, ракети С-300 летять по житлових кварталах. Це Харківська, Миколаївська, Запорізька, Херсонська області. Ми тут від тижня до тижня чекаємо ударів, а там – від години до години. Україна в небезпеці, і найбільше страждають ті регіони, що ближче до фронту", – каже Ігнат.

Ворог має пріоритетні цілі, наголошує речник.

"Це енергетика, об'єкти паливно-енергетичного сектору, транспортна інфраструктура, важливі державні підприємства, є адміністративні будівлі. Загроза завжди залишається. Алгоритм сповіщення про ракетні небезпеку у нас налаштований. Так само тривога буде і коли помічений БПЛА. І по ньому йтиме робота, а уламки полетять на землю. Які задачі визначить противник – ніхто не може сказати. На сході зараз точаться найбільші бої. І залучаються там всі види озброєння. Вчора в районі Єнакієво, наприклад, наші зенітники збили ворожий Су-34", – додає Ігнат.

Росія на річницю повномасштабного вторгнення не вдалася до масованого обстрілу України через те, що економить високоточні ракети. Відсутність масованих обстрілів останнім часом свідчить про те, що ракет в РФ залишилось не так багато. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

3 березня 2023 року в районі Єнакієво, близько 13.30, зенітниками Нікопольського зенітного ракетного полку Повітряне командування "Схід" знищено російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Зараз ви читаєте новину «"Ракетна небезпека залишається високою" – яку тактику зараз обрала Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі