субота, 09 вересня 2023 07:09

У Марокко стався потужний землетрус: загинули сотні людей

У Марокко стався потужний землетрус: загинули сотні людей
У Марокко зафіксовано потужний землетрус. Фото: twitter.com/volcaholic

У Марокко на півночі Африки стався потужний землетрус у горах Високого Атласу.

Його магнітуда 6,8 бала. У результаті було зруйновано багато будівель, а кількість жертв сягнула кількох сотень. Про це повідомляє Reuters.

За даними Геологічної служби США, землетрус у п'ятницю пізно ввечері стався на відносно невеликій глибині ‒ 18,5 км у гірському районі Ігіл. При цьому Німецький дослідницький центр наук про Землю (GFZ) зазначав, що поштовхи відбулися на глибині 27 км, спочатку магнітуду оцінювали в 7 балів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний землетрус сколихнув Азербайджан

За даними Міністерства внутрішніх справ країни станом на ранок 9 вересня, внаслідок землетрусу у кількох регіонах Марокко загинули щонайменше 296 людей. Крім того, 153 постраждалих доправлені до лікарень.

Найближчим до епіцентру підземних поштовхів виявився Марракеш (70 км від Ігіла). Там у районі старого міста, яке є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, зруйнувались деякі будівлі.

Місцеве телебачення показало кадри мінарету мечеті з уламками, що лежали на розбитих автомобілях. За словами місцевого чиновника, більшість смертей громадян сталася у важкодоступних гірських районах.

На місцях події ведуться роботи з розбору завалів. Як розповіли в МВС Марокко, найбільше пошкоджень сталося за межами міст і селищ.

У серпні у Сполучених Штатах Америки під час тропічного шторму Хіларі на півдні штату Каліфорнія стався потужний землетрус магнітудою 5,1 бали.

Епіцентр поштовхів знаходився на північ від Лос-Анджелеса в окрузі Вентура. Після нього зафіксували кілька дрібніших афтершоків.

Зараз ви читаєте новину «У Марокко стався потужний землетрус: загинули сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі