середа, 25 грудня 2013 17:32

У Луганську іноземця місяць тримали заручником у підвалі
5

Фото: Фото: mvs.gov.ua

У Луганську у підвалі приватного будинку місяць насильно утримували, били і знущалися над 29-річним громадянином Вірменії. За його звільнення зловмисники вимагали викуп - 50 000 доларів, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Луганській області.

Дізналися працівники міліції про даний факт від самого заручника - до Жовтневого райвідділу міліції надійшов дзвінок. Чоловік пошепки назвав адресу і повідомив, що його насильно утримують у підвалі за вказаною адресою. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

У момент приїзду правоохоронців господар будинку був удома. А в підвалі дійсно знаходився чоловік, який кількома годинами раніше дивом дізнався адресу свого утримання і, скориставшись моментом (йому залишили телефон, щоб він телефонував своєму батьку з приводу викупу), зателефонував до міліції.

Як з'ясувалося, заручником виявився 29-річний громадянин Вірменії. Зовсім нещодавно він звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання в Російській Федерації з одним зі своїх викрадачів. Звільнившись, він приїхав в гості до колишнього сусіда по камері. Саме звідти його і викрали (колишній співкамерник і двоє його друзів-луганчан ), після чого незаконно перевезли з Росії до Луганська.

Весь цей час над ним жорстоко знущалися, били і практично не годували. Зловмисники змушували невільника телефонувати родичам до Вірменії, щоб ті переводили на їхній рахунок гроші. Усього на момент звільнення заручника його батько встиг переслати викрадачам через Western Union 16 тисяч доларів (із 50 тисяч, що вимагали зловмисники).

Наразі даний факт занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальні провадження за статтями 189 (вимагання) і 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини ) КК України. Проводиться досудове розслідування.

Один з викрадачів (раніше судимий луганчанин 1979 року народження ) затриманий і перебуває під вартою. На даний момент проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на затримання двох інших співучасників вчинення кримінального правопорушення. Звільнений чоловік зараз проходить курс лікування в лікарні.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську іноземця місяць тримали заручником у підвалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі