пʼятниця, 20 грудня 2013 16:18

За три тижні на Майдані довіри до міліції не з'явилося - активіст

За три тижні на Майдані довіри до міліції не з'явилося - активіст
Василь Гацько. Фото: blogs.pravda.com.ua

Майдан подолав байдужість і страх українців.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив голова партії Демократичного Альянсу, активіст Майдану Василь Гацько.

"Є метафізична складова Майдану, яка означає, що він подолав байдужість і страх. Ми бачимо, що українці, які тривалий час ігнорували приниження з боку влади, переступили через це і почали боротися. Коли були складні ситуації вони не ховалися, а приходили на Майдан для того щоб захистити своїх побратимів-українців. З усіх явищ Майдану це досягнення вкрай важливе для майбутніх змін", - сказав він.

На його думку практичні досягнення незначні.

"В практичній складовій успіхів насправді небагато. До таких можна віднести те, що велика кількість людей, які були взяті у заручники владою звільнені. В цій площині перемоги завершені", - зауважив активіст.

Гацько наголосив, що "мільйон на вулиці і слабкі результати, показали, що ми маємо організаційну слабкість в опозиції і в громадянському суспільстві".

"Через це треба зараз брати на себе більше відповідальності і не сподіватися, що хтось може вирішити щось за нас, наприклад "опозиційна трійка". Тому зараз народжується багато нових ідей, сценаріїв, конкретних справ, сценаріїв без прив'язки, без узгодження без очікування на підтримку різних великих політиків", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці внутрішніх військ не пускають до шкіл батьків

Майданець запевнив, що особливих досягнень у стосунках із правоохоронцями теж не було.

"В українців є історична пам'ять. І всі пам'ятають, наприклад, що лише в минулому році понад мільйон громадян постраждало від неправомірних дій міліції, прокуратури, "беркуту" тощо. В суспільстві є зараз велика злість на те, що ті кого взяли на роботу (міліція — ред.), використовують свій мандат проти звичайних людей. Ще й з приниженням і зневагою. Не трапилося нічого такого з боку правоохоронців, через що до них можна було б змінити своє ставлення. Ми неодноразово переконували їх змінити ненормальні стосунки, але ніякого відгуку з їх боку ми не побачили, це значить, що довіри не буде, як і раніше", - сказав він.

"Вцілому Майдан став місцем де поважають одне одного і вимагають поваги до інших. Це місце поваги до гідності людини. І Це гарний плацдарм, щоб цю повагу для людини поширити по всій країні", - додав Гацько. Нагадаємо, масштабний Майдан стоїть в центрі Києва з 1 грудня.

Зараз ви читаєте новину «За три тижні на Майдані довіри до міліції не з'явилося - активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі