четвер, 04 серпня 2016 15:49

У Київ їдуть злочинці з усіх регіонів - керівник відділення Нацполіції

У Київ їдуть злочинці з усіх регіонів - керівник відділення Нацполіції
strichka.com

В Україні за останні півроку на чверть зросла кількість тяжких злочинів. Найнебезпечнішим містом вважають Київ.

Про це повідомляє редакція "Новое время".

Почастішали випадки побиття, замаху на власність, крадіжки, пограбування.

"Злочинність не стала кваліфікованішою - вона стала примітивнішю, але масовою. Тому що їй ніхто не чинить опір", - каже Валерій Кур, засновник і колишній глава Київського управління по боротьбі з організованою злочинністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дворі знайшли зарізаного чоловіка

Кількість особливо тяжких злочинів за перше півріччя 2016-го майже не змінилася порівняно із таким періодом 2015 року. Легших злочинів побільшало - це випадки обкрадання квартир та автомобілів, пограбувань чи розбоїв, побиття та знущань над людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Господарів били та катували гарячою праскою

У великих містах України рівень злочинності вищий. За даними Генпрокуратури, найнебезпечніше місто в країні - Київ. За 2016 рік тут зареєстровано 55,1 тис. злочинів.

"Київ приваблює злочинців: тут більше грошей, багатих людей і багатих квартир, більше машин. Сюди їдуть злочинці з усіх регіонів", - говорить Андрій Крищенко, керівник столичного відділення Нацполіції.

Порівняно із минулим роком кількість вуличних пограбувань зросла на 60%, на 13-15% - викрадень, удвічі побільшало крадіжок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодий чоловік убив і пограбував подружжя

Харківська та Дніпропетровська області посіли друге та третє місце у рейтингу найбільш криміногенних регіонів країни.

Найнижчий рівень злочинності у західних областях (за вийнятком Львівської - вона посіла 6 місце у рейтингу) та на півночі країни.

Зараз ви читаєте новину «У Київ їдуть злочинці з усіх регіонів - керівник відділення Нацполіції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі