пʼятниця, 10 листопада 2023 00:36

У Чорному морі російський пором дістав бортову пробоїну

У Чорному морі російський пором дістав бортову пробоїну
Російський пором "Слов'янин" зазнав уражень. Фото: Кореспондент

У Чорному морі поблизу мису Шабла (Болгарія) російський пором "Славянин" зіткнувся із судном New Raouf під прапором Палау і дістав бортову пробоїну.

Російське судно перевозило залізничні цистерни зі скрапленим газом, було затоплено три баластні цистерни, проінформував сервіс відстежування суден Vesselfinder.

Після зіткнення пором дістав крен і повернувся в болгарський порт Варна для обстеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть успіхи на Кримському напрямку - Данілов

New Raouf покинуло місце події і продовжило шлях у бік ТуреччиниСудно під прапором Палау прямує з українського порту Ізмаїл до Єгипту.

Російська пором, побудований 1984 року, протягом останніх 10 років курсує на лінії Варна – порт Кавказ (Керченська протока). Сервіс зазначає, що "незрозуміло, що "Славянин" робив біля Шабли", оскільки лінія Варна - порт Кавказ віддалена від місця зіткнення.

Ввечері 4 листопада у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що українські пілоти завдали авіаударів по інфраструктурі суднобудівного заводу у Керчі.

У мережі вперше показали ракетний корабель російського флоту "Аскольд" після ураження крилатою ракетою SCALP-EG. На кадрах видно, що ракета спричинили значні руйнування російського корабля.

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі російський пором дістав бортову пробоїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі