понеділок, 05 серпня 2024 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Тисячі знищених загарбників: у ЗСУ назвали втрати Росії на Покровському напрямку

Тисячі знищених загарбників: у ЗСУ назвали втрати Росії на Покровському напрямку
Російські загарбники намагаються просунутись в напрямку Покровська. Фото: hromadske.radio

За червень на Покровському напрямку фронту 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка ЗСУ ліквідувала понад 2690 російських загарбників. За липень втрати РФ там склали понад 2300 окупантів.

Знищено також десятки ворожих танків, БМП та гаубиць. Про це в інтерв'ю Radio NV розповів офіцер бригади Сергій Цехоцький.

"Тобто постійно в роботі, навіть якщо бувають поодинокі порівняно тихі дні, коли після чергової атаки вони отримують по зубах, наші пілоти шукають їх в різних місцях і дуже успішно знаходять. У середньому щоденно ліквідується від 70 до 100 окупантів. Це те, що ми можемо порахувати. Є такі випадки, коли, скажімо, забігають в якусь зруйновану будівлю, ми це бачимо і там їх накриваємо, але не завжди можемо порахувати. Це вже будемо після нашої перемоги рахувати", - розповів військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ пояснили, чому не вдається зупинити просування росіян на Покровському напрямку

За його словами, метою російського диктатора Володимира Путіна зараз є захоплення кордонів Донецької та Луганської областей. Офіцер зазначив, що такий результат був би кінцевим.

"Була загроза на харківському напрямку. Думаю, їхні генерали - Герасимов та інші, які сидять, планують операції, дуже чудово розуміють, що місто Харків їм не по зубах. Так, вони можуть його руйнувати, вони можуть стріляти, знищувати, але захопити це місто майже неможливо, коли з кожного вікна по них буде летіти коктейль Молотова і так далі", - сказав офіцер.

Цехоцький також прокоментував появу в Україні винищувачів F-16. Він впевнений, що ці літаки матимуть значення на полі бою.

"Хоча там є різні сторони, які характеризують плюси і мінуси, або назвемо недостатній плюс появи F-16, насправді це зовсім не так. Якщо у нас буде перевага в повітрі, наш військовослужбовець, який мотивований, дуже-дуже класно навчений за цей період, зокрема і за стандартами НАТО, і на наших полях бойового зіткнення з ворогом. Кожна і кожний переважає ворога у співвідношенні 1 до 20−30, якщо він буде забезпечений всім необхідним, якщо буде підтримка з повітря, артилерії", - зазначив Цехоцький.

Темпи просування росіян в Покровському районі у стратегічному плані дуже низькі, їм вдається просунутися за рахунок дуже великих втрат, розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

Він зазначив, що це пов'язано з опором Сил оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі знищених загарбників: у ЗСУ назвали втрати Росії на Покровському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі