неділя, 04 серпня 2024 22:51

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ пояснили, чому не вдається зупинити просування росіян на Покровському напрямку

В ЗСУ пояснили, чому не вдається зупинити просування росіян на Покровському напрямку
В ЗСУ пояснили, чому не вдається зупинити просування росіян на Покровському напрямку. Фото: колаж УНІАН

ЗСУ не вдається зупинити просування росіян на Покровському напрямку не лише через їхню чисельну перевагу.

Причино також є людожерська тактика, яку застосовує російське командування. Про це в інтерв'ю Radio NV розповів Сергій Цехоцький, офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, який воює на цьому напрямку.

"У ворога не така велика перевага у техніці, порівнюючи з нами. Поки що це здебільшого - кількість безпілотників і літаки, які завдають ці авіаудари КАБами. І чисельність особового складу, якщо брати з військової точки зору, переважає. І цими своїми трупами, великою кількістю поранених вони прокладають цей шлях до своїх цілей", - заявив він.

Також певною мірою перевага росіян полягає в тому, що вони весь час брешуть, зокрема й одне одному, каже Цехоцький. Механізм цього офіцер пояснює на прикладі типового бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни ведуть наступ на десяти напрямках: ключове зі зведення Генштабу

"Групі, кількістю шість-десять людей, кажуть висунутися на певну точку і там закріпитися. Ця група виходить, ми її вираховуємо, завдаємо вогневе ураження - кого знищили, кого поранили, хтось просто заховався. І одразу ж, через короткий проміжок часу, вони надсилають другу групу", - пояснює військовий.

І другій групі, продовжує Цахоцький, розповідають, що та група, перша, закріпилась, "вони вже там активно тримають оборону, ви йдете на підкріплення".

"Коли ця друга група виходить, бачить, що відбувається насправді, а вже назад дороги немає. А це ж противник, який зі зброєю, який знаходиться з засобами РЕБ і так далі. У них вже, як у загнаних щурів, яких вже загнали в куток, є тільки такі цілі: щоб вижити, треба нападати або відбиватися", - описує російську тактику український офіцер.

Російські окупаційні війська на Покровський напрямок підтягують усі наявні в них резерви.

Зокрема, окупанти перекидають їх із тимчасово окупованих Генічеська, Маріуполя та Бердянська. Про це повідомив офіцер 59-ї мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ пояснили, чому не вдається зупинити просування росіян на Покровському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі