четвер, 07 квітня 2022 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

"Світ має піти на поступки Путіну" - Кремль залучає "нейтральних експертів" для поширення фейків

"Світ має піти на поступки Путіну" - Кремль залучає "нейтральних експертів" для поширення фейків
Росія поширює чергові фейки. Фото: zoe.com.ua

Ворог поширює дезінформацію через експертів із "нейтральною позицією".

Для цього Кремль використовує американського науковця Гордона Гана, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Небезпека полягає в тому, що більшість читачів сприймає науковця як фахівця, який подає неупереджену інформацію, оскільки відкрито не підтримує ані Західні країни, ані Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прізвища воєнних злочинців РФ "злили" в мережу

Вдаючи прихильність позиції "проти всіх", Ган вдається до маніпуляцій і побіжно розповідає, що "світ має піти на поступки Путіну", а "українські нацисти почали скидати маски під тиском війни".

"Нагадаємо, що начебто нейтральна позиція світових політиків та експертів є найвигіднішою для Кремля. Коли весь світ не довіряє відкритій російській пропаганді, "нейтральні" експерти створюють ілюзію неупередженості їхніх суджень Будь-яке виправдання російської агресії дорівнює мовчазному схваленню окупантами масового вбивства українського населення", - наголошують у повідомленні.

Ворог поширює дезінформацію про те, що "загроза провокацій з хімічною та біологічною зброєю в Україні все ще зберігається". Міф про виготовлення зброї масового ураження потрібен Росії, щоб і надалі виправдовувати вбивства в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Світ має піти на поступки Путіну" - Кремль залучає "нейтральних експертів" для поширення фейків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі