четвер, 08 серпня 2024 10:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Школяр за гроші палив автівки ЗСУ
6

Служба безпеки та Національна поліція зірвали нові спроби ФСБ розхитати суспільно-політичну обстановку у Києві. В столиці затримали 16-річного агента РФ, який підпалював авто Сил оборони.

У результаті комплексних заходів у місті затримали агента російської спецслужби, повідомила 8 серпня пресслужба СБУ.

"Ним виявився мешканець столиці, який потрапив до уваги окупантів, коли шукав швидкого заробітку в Телеграм-каналах. Там йому відповів представник спецслужби РФ, який запропонував співпрацю в обмін на гроші. Ворог свідомо завербував неповнолітнього і спочатку поставив перед ним тестове завдання: розвішати по місту листівки антиукраїнського характеру. Після цього куратор пообіцяв неповнолітньому великі гроші в обмін на підпал військових автомобілів", - сказано в повідомленні.

16-річний школяр спалював авто ЗСУ у Києві
Фото: СБУ
16-річний школяр спалював авто ЗСУ у Києві
16-річний школяр спалював авто ЗСУ у Києві
16-річний школяр спалював авто ЗСУ у Києві
16-річний школяр спалював авто ЗСУ у Києві

Обов'язковою умовою підпалів була відеозйомка цього процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник наводив російські "Ланцети" на українське місто

Відзняті кадри потрібні були Росії для підготовки інформаційно-психологічних спецоперацій. Нібито підпали в Україні здійснюються не за гроші ФСБ.

"Ставлячи завдання перед неповнолітнім, російський куратор заявив, що підпалювати не обов'язково саме військове авто, а будь-яку машину, яка схожа на військову. Після встановлення локацій двох потенційних цілей юнак спочатку сфотографував їх для погодження з РФ, а потім підпалив за допомогою легкозаймистої суміші. Це було ще одним тестовим завданням для завербованого киянина - у такий спосіб російська спецслужба перевіряла його готовність до вчинення регулярних підпалів у столиці", - звітує відомство.

Служба безпеки та Національна поліція запобігли реалізації ворожих планів завдяки своєчасному викриттю російського агента і його затриманню по гарячих слідах.

У ході документування злочинів киянина встановили, що у разі виконання перевірочних завдань ФСБ обіцяла переказати гроші на його криптогаманець. Але обіцяної суми він так і не отримав.

На підставі зібраних доказів ворожому агенту повідомили про підозру за двома статтями. Попри юний вік фігуранта, йому загрожує до 12 років тюрми із конфіскацією майна.

Також за цими статтями кваліфіковано злочинні дії його російського куратора. Його особу вже встановлено Службою безпеки. Крім того росіянину заочно повідомлено про підозру. Оскільки він перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи, щоб знайти його і покарати.

Служба безпеки затримала на Харківщині агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за військовими ешелонами Сил оборони. Залізничник-зрадник "зливав" у чат-бот російського ГРУ маршрути руху ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Школяр за гроші палив автівки ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі