понеділок, 09 вересня 2024 23:58

Україна вживає всіх необхідних заходів для недопущення забруднення Десни і Сейму

Україна вживає всіх необхідних заходів для недопущення забруднення Десни і Сейму
В Україні стараються не допустити забруднення Десни і Сейму. Фото: Укрінформ

Україна вживає всіх необхідних заходів для того, щоби не допустити забруднення річок Сейму і Десни.

При цьому ситуація не становить загрози для якості питної води, повідомляє РБК-Україна з посиланням на гідробіолога, академіка НАН України, доктора біологічних наук, директора Інституту гідробіології НАН України Сергія Афанасьєва.

За найпесимістичнішим прогнозом, забруднення досягне Києва за 5-7 днів, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Десну з річки Сейм рухається забруднення органічними речовинами - Міндовкілля

"І досягне воно в дуже розбавленому вигляді, і попередні розрахунки показують, що водоканал повинен впоратися з цими викликами. Я думаю, все буде гаразд, сьогодні проводяться заходи з попередження вагомих загроз", - зазначив експерт.

Причиною забруднення води він назвав потрапляння промислових забруднених вод з цукрових заводів (меляси) у річку Сейм на території Росії.

"Після того, як були відібрані перші проби води, а потім уже й детальний аналіз проведений, стало зрозуміло, що все це фактично стоки з цукрових заводів, які розташовані в Тьоткіно. І під час бойових дій, а може, це і була спланована акція наших сусідів, вся ця стічна вода потрапила в річку Сейм", - пояснив він.

Міські служби Києва розробляють комплекс заходів на випадок погіршення якості води.

Зараз ситуація контрольована. Профільні служби постійно моніторять стан питної води на території Києва та води в акваторії річок Десна і Дніпро.

Зараз ви читаєте новину «Україна вживає всіх необхідних заходів для недопущення забруднення Десни і Сейму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі