субота, 04 березня 2023 13:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки ракетоносіїв Росія тримає в Чорному морі ‒ свіжі дані ВМС

На суботу, 4 березня, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 16 російських кораблів.

Із них три носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом 16 ракет. Про це повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Окрім того, один ворожий корабель перебуває в Азовському морі.

Автор: facebook.com/navy.mil.gov.ua
  У Чорному морі 4 березня перебуває 16 російських кораблів
У Чорному морі 4 березня перебуває 16 російських кораблів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіаудари, ракети та артилерія ‒ які українські міста найбільше потерпіли від ворожих ударів минулої доби

А в Середземному морі на чергуванні є 10 російських кораблів, із них пять носіїв крилатих ракет загальним залпом – 72 "Калібри".

"За добу в інтересах РФ Керч-Єнікальською протокою пройшли до Азовського моря – 33 судна, з них 11 продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Чорного моря пройшли 20 суден, з них 10 продовжили рух у напрямку протоки Босфор", ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

У російських військ нині бракує крилатих ракет, зокрема "Калібрів" та Х-101, а також балістичних "Іскандерів". В окупантів залишається зовсім небагато далекобійної високоточної зброї. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Росія продовжує ракетні атаки в Україні. Їх пріоритетні цілі – енергетика, об'єкти паливно-енергетичного сектору, транспортна інфраструктура, важливі державні підприємства, є адміністративні будівлі. Загроза завжди залишається, кажуть у Повітряних силах ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Скільки ракетоносіїв Росія тримає в Чорному морі ‒ свіжі дані ВМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі