пʼятниця, 09 вересня 2022 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки лікарень зруйнували окупанти від 24 лютого: МОЗ назвало цифру

Скільки лікарень зруйнували окупанти від 24 лютого: МОЗ назвало цифру
23 березня 2022 року під час окупації російськими військовими Тростянця з танка Т-80 обстріляли Тростянецьку міську лікарню. Фото: ОГ

Від початку повномасштабної війни в Україні російські окупанти пошкодили 826 медичних закладів.

Ще 127 – ворог зруйнував вщент, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

62 об'єкти вже вдалося відновити. Заступник керівника МОЗ Богдан Боруховський наголосив, що сьогодні важливо відновити кожен медичний заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки вже відновили зруйнованих окупантами медзакладів

"Тому зараз ми консолідуємо зусилля з нашими партнерами, аби насамперед відновити лікарні, що отримали незначні пошкодження і можуть бути відбудовані в найкоротші терміни", – сказав Боруховський.

За його словами, паралельно з цим МОЗ втілює ще кілька проєктів у Київській та Сумській областях, де медичні заклади будують фактично з нуля.

Станом на вересень в Україні верифікували $326 млрд прямої шкоди від повномасштабного вторгнення Росії. З цієї суми $105 млрд необхідні на відновлення зруйнованих об'єктів, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ загинули щонайменше 5718 мирних українців. Не менше 8199 українців отримали поранення, повідомило Управління Верховного комісара ООН із прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Скільки лікарень зруйнували окупанти від 24 лютого: МОЗ назвало цифру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі