вівторок, 28 лютого 2023 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" ще одного депутата-зрадника
5

Контррозвідка Служби безпеки України викрила на Харківщині ще одного чиновника-колаборанта.

Місцевий депутат наказав переобладнати українські лікарні під військові госпіталі ворога, повідомила 28 лютого пресслужба СБУ.

"Поплічником рашистів виявився депутат Куп'янської районної ради, який раніше очолював міський відділ охорони здоров'я. Після захоплення райцентру він підтримав російських загарбників і добровільно запропонував їм свою допомогу в організації лікування пораненихокупантів. За це його призначили керівником "відділу охорони здоров'я військово-цивільної адміністрації Куп'янського району", ‒ звітує відомство.

На цій "посаді" він одразу віддав вказівку "переобладнати" українські лікарні під військові шпиталі росіян. Ексчиновник особисто розпорядився невідкладно лікувати учасників російських окупаційних угруповань, зокрема бойовиків терористичних організацій Л/ДНР.

Депутат райради підозрюється в колабораціонізмі
Фото: ssu.gov.ua
Депутат райради підозрюється в колабораціонізмі
Депутат райради підозрюється в колабораціонізмі
Депутат райради підозрюється в колабораціонізмі
Депутат райради підозрюється в колабораціонізмі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили колаборанта, який служив окупантам: що накоїв

Після звільнення Куп'янська колаборант сподівався уникнути правосуддя і "загубитися" серед місцевих жителів. Втім, співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали.

У зловмисника вилучили "оригінали документів" із доказами його злочинних розпоряджень на користь країни-агресорки.

Фігуранту повідомили про підозру. Під час оголошення підозри він повністю визнав свою провину. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки України знешкодила агентуру ФСБ, яка наводила російські ракети на лікарні у південних регіонах.

Затримали шістьох російських агентів, які збирали розвіддані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України та правоохоронних органів на території південних регіонів нашої держави.

Один із зловмисників маскував злочинну діяльність під виглядом волонтера. Під приводом доставки допомоги на фронт він прибував на позиції українських захисників, де збирав розвіддані на користь країни-агресорки. Крім того, агенти об'їжджали прифронтову місцевість та передавали ворогу координати об'єктів критичної інфраструктури та соціальних установ, зокрема лікарень. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об'єктах.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" ще одного депутата-зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі