середа, 07 вересня 2022 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія тиснула на МАГАТЕ – Кислиця

Росія тиснула на МАГАТЕ – Кислиця
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця каже, що Росі тиснула на МАГАТЕ. Фото: ukrinform.ua

Російська Федерація намагалася тиснути на гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, коли він готував свій звіт про ситуацію на Запорізькій АЕС.

А делегація РФ в ООН маніпулює звітом. Про це під час засідання Ради Безпеки Організації об'єднаних націй 6 вересня сказав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, повідомляє Gazeta.ua.

Засідання Радбезу щодо ситуації на запорізькій АЕС терміново скликала Росія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може захотіти нові "Мінські угоди" щодо ЗАЕС – ISW

"Цікаво спостерігати в цьому залі, як російський посланець ниє, що йому забракло часу належним чином вивчити опублікований звіт МАГАТЕ, ніби це не сама Росія так терміново скликала цю зустріч", – сказав Кислиця.

Він також порадив російській делегації наступного разу "набратися терпіння, не метушитися, якщо тільки не йдеться про виведення російської армії з України".

Сергій Кислиця таку російську метушню пояснює саме спробами тиску на МАГАТЕ.

Генсек ООН Антоніу Гутерріш закликав Україну та Росію пообіцяти не вести бойових дій у районі Запорізької АЕС. Таку заяву він зробив на засіданні Радбезу ООН у Нью-Йорку.

МАГАТЕ опублікувало звіт за підсумками місії на Запорізьку АЕС. У звіті сказано, що існує нагальна необхідність у тимчасових заходах щодо запобігання ядерній аварії. Стверджується, що потрібно створити захисну зону навколо станції, щоб уникнути пошкоджень та припинити обстріл околиць АЕС.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на звіт місії МАГАТЕ, яка побувала на Запорізькій АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Росія тиснула на МАГАТЕ – Кислиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі