пʼятниця, 15 вересня 2023 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія скинула авіабомбу на житловий район
Оновлено
10

КАБ-500 влучила в житловий район
Фото: СОПУ
КАБ-500 влучила в житловий район
КАБ-500 влучила в житловий район
КАБ-500 влучила в житловий район
КАБ-500 влучила в житловий район

В окупованій Новій Каховці на Херсонщині 15 вересня під обстріл потрапив житловий район "Сокіл".

Місцеві жителі стверджують, що російський літак скинув на окуповане місто КАБ. Співрозмовник "Суспільного" у ЗСУ заявив у п'ятницю, що армія РФ пустила КАБ з російського літака Су-34. Авіабомба не долетіла до правого берега й впала у Новій Каховці.

Окупанти публікують відео значних руйнувань у житловому кварталі Нової Каховки. Традиційно пишуть, що місто нібито обстріляли ЗСУ. Але місцеві канали Нова Каховка та Регіон 22 стверджують, що вибух стався після прольоту над містом російського літака.

Станом на зараз за інформацією окупантів відомо про 12 постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили розкрили, що ворог зранку шукав на Хмельниччині

Ворог регулярно вдається до провокацій на тимчасово окупованих територіях, щоб налаштувати місцеве населення проти України.

Мер окупованої Нової Каховки Володимир Коваленко підтвердив обстріл міста армією Росії.

Пошкоджено чотири багатоповерхівки. Інформація про постраждалих станом на зараз уточнюється.

ОНОВЛЕНО 13:35

Намагаючись здійснити черговий авіаційний удар по Бериславщині, окупанти вкотре продемонстрували свою незграбність і випустили керовану авіабомбу по тимчасово окупованій Новій Каховці.

КАБ-500 влучила в житловий район, внаслідок чого пошкоджено кілька багатоквартирних будинків, є жертви серед місцевого населення, повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

"Вже не вперше ворожа авіація створює загрозу мирному населенню, навіть у самій Росії. Варто згадати авіабомби, які російські пілоти випадково "губили" просто в середмісті Бєлгорода. Ось і зараз, схаменувшись від такої нездарної роботи, намагаються перекласти відповідальність на Сили оборони України", ‒ зазначили в СОПУ.

Минулої доби Сили оборони півдня на лівобережжі ліквідували 36 окупантів та знищили цінне обладнання ворога. Знищено три гармати, шість одиниць автомобільної техніки та три човни. Пресслужба Сил оборони півдня 15 вересня повідомила про нові успіхи ЗСУ на Херсонщині.

Зараз ви читаєте новину «Росія скинула авіабомбу на житловий район». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі