пʼятниця, 15 вересня 2023 10:54

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ на лівобережжі пустили на металобрухт цінне обладнання ворога

ЗСУ на лівобережжі пустили на металобрухт цінне обладнання ворога
Разом із технікою ліквідували майже 40 загарбників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби Сили оборони півдня на лівобережжі ліквідували 36 окупантів та знищили цінне обладнання ворога.

Знищено три гармати, шість одиниць автомобільної техніки та три човни. Пресслужба Сил оборони півдня 15 вересня повідомила про нові успіхи ЗСУ на Херсонщині.

"На металобрухт відправили зенітно-ракетний комплекс "ТОР" ‒ мобільний багатоканальний ЗРК малої дальності. Він призначений для ураження повітряних цілей ‒ літаків, вертольотів, аеродинамічних безпілотних літальних апаратів, керованих ракет", ‒ сказано в повідомленні.

Також знищено два безпілотні літальні апарати типу FPV. Це безпілотники з функцією передачі відео в реальному часі з камери на самому БПЛА. Від інших дронів вони відрізняються швидкістю, точністю та особливостями управління: пілот такого дрона керує ним у спеціальних окулярах і з пульта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні лунала повітряна тривога. У двох областях вибухи

"Наразі ознак формування противником наступальних угруповань на лівобережжі не виявлено, але окупанти продовжують активне застосування дронів. Вночі агресор спрямував кілька груп Shahed із узбережжя Азовського моря по території України. В зоні відповідальності Сил оборони півдня знищено вісім БпЛА: сім над Миколаївщиною, та один на Вінниччині. Влучань не допущено", ‒ додали у пресслужбі.

Підрозділи російської окупаційної армії зазнали значних втрат у боях на островах у дельті Дніпра. При цьому загарбники не мали там достатньої вогневої підтримки.

За даними аналітиків, втрати викликали обурення діями військового командування РФ. Командири окупантів нібито ігнорують скарги особового складу про великі втрати та тяжкі умови.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ на лівобережжі пустили на металобрухт цінне обладнання ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі