пʼятниця, 15 вересня 2023 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили розкрили, що ворог зранку шукав на Хмельниччині

Повітряні сили розкрили, що ворог зранку шукав на Хмельниччині
В ЗСУ не вважають новою тактику атаки РФ, яка сьогодні сталася під ранок. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Російські окупанти 15 вересня намагалися атакувати Україну безпілотниками. Запустили дрони з Приморсько-Ахтарська в РФ.

Протиповітряна оборона збила 17 безпілотників типу Shahed, які рухались в напрямку Хмельницької області. Усі вони були збиті по маршруту слідування. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розкрив деталі ворожої атаки в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Знову атакована Хмельниччина. Зрозуміло, що шукає ворог. Вони шукають, де командувач сховав наші бомбардувальники після подій, які відбувалися нещодавно в нашому морі біля Криму", ‒ наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на лівобережжі пустили на металобрухт цінне обладнання ворога

Ігнат не вважає новою тактику атаки, яка сьогодні сталася під ранок. За його словами, це вже не вперше так відбувається. Водночас цього разу ворог дещо змістив час.

"Вони зазвичай роблять пуски від 22:30 до 22:50. Далі йде кілька хвиль аж до 04:00. Вранішня атака дозволяє краще відпрацьовувати мобільним вогневим групам. Коли світла пора доби, то ціль стає візуально видима", ‒ додав він.

У ніч проти 15 вересня у низці областей України оголосили повітряну тривогу через загрозу застосування РФ ударних дронів-камікадзе. Під ранок у Вінницькій та Хмельницькій областях пролунали звуки вибухів. Працювала протиповітряна оборона.

Повідомляли про можливу атаку по Старокостянтинову Хмельницької області, де розташований військовий аеродром.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили розкрили, що ворог зранку шукав на Хмельниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі