четвер, 09 лютого 2023 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія намагається наступати на п'яти напрямках ‒ Генштаб

Росія намагається наступати на п'яти напрямках ‒ Генштаб
Російські загарбники обстрілюють мирні населені пункти України. Фото: ravda.com.ua

Російські загарбники намагаються взяти під контроль усю територію Донецької та Луганської областей.

Ворог зосереджує зусилля на ведені наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Намагається атакувати в районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар'їнки і Вугледара. Про це вранці 9 лютого повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Росіяни активно застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях українських військ.

"Протягом доби російські окупанти завдали трьох ракетних та 45 авіаційних ударів. Внаслідок чого загинуло троє цивільних людей. Ще три людини перебувають у важкому стані. Окрім того, ворог здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі на Херсонщині. Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пішли в наступ в районі Кремінної – ISW

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Обстрілів на цих напрямках зазнали райони понад 40 населених пунктів. Зокрема, росіяни накрили вогнем Гай Чернігівської області. Обстріляли також райони населених пунктів Заруцьке, Вовківка, Атинське, Стукалівка, Сохани, Павлівка, Юнаківка, Садки і Миропілля на Сумщині А також Уди, Червону Зорю, Красне, Липці, Старицю, Вовчанськ, Варварівку, Верхню Писарівку, Амбарне, Фиголівку, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічну і Западне на Харківщині. Є загиблі та пораненні серед мирних жителів, пошкоджено велику кількість цивільних житлових будинків.

На Куп'янському та Лиманському напрямках під вогонь ворога потрапили райони понад 25 населених пунктів. Серед них ‒ Куп'янськ, Синьківка, Кучерівка, Піщане, Курилівка, Кислівка, Табаївка і Берестове Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине, Діброва і Білогорівка на Луганщині. Ворог завдав авіаударів неподалік Котлярівки і Табаївки Харківської області та Серебрянського лісництва Луганської.

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали, зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Васюківка, Красна Гора, Бахмут, Богданівка, Іванівське, Миколаївка, Кліщіївка, Озарянівка, Олександро-Шультине і Веселе на Донеччині. А загалом – понад 30 населених пунктів. Також окупанти завдали авіаударів поблизу Спірного.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під ворожі обстріли потрапили райони понад 20 населених пунктів. Зокрема, Петрівка, Кам'янка, Авдіївка, Сєверне, Тоненьке, Водяне, Красногорівка, Богоявленка, Пречистівка і Вугледар Донецької області. Завдано авіаударів біля Авдіївки, Веселого, Красногорівки та Вугледару.

На Запорізькому напрямку росіяни обстріляли Времівку і Новопіль Донецької області. А також Ольгівське, Малинівку, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Малу Токмачку, Новоданилівку, Новоандріївку, Щербаки, Степове і Кам'янське на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку від ворожого вогню постраждали райони населених пунктів Новоолександрівка, Гаврилівка, Червоний Маяк, Зміївка, Шляхове, Берислав, Одрадокам'янка, Львове, Тягинка, Понятівка, Антонівка, Комишани, Янтарне, Берегове, Велетенське та Херсон.

Минулої доби українські війська відбили атаки росіян біля 18 населених пунктів на Донбасі. На півдні країни підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів також у районі Новоандріївки на Запоріжжі.

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також трьох ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається наступати на п'яти напрямках ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі