четвер, 09 лютого 2023 05:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни пішли в наступ в районі Кремінної – ISW

Росіяни пішли в наступ в районі Кремінної – ISW
Окупанти йдуть в наступ. Фото: УНІАН

Російські окупанти перейшли до наступу в Луганській області.

На Кремінському напрямку спостерігається "максимальне загострення" – росіяни намагаються прорвати українську оборону, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 8 лютого.

"Російські війська відновили ініціативу в Україні та почали черговий великий наступ у Луганській області. Темп російських операцій вздовж лінії Сватове-Кремінна на заході Луганської області помітно зріс протягом останнього тижня", – йдеться у звіті ISW.

Геолокаційні кадри підтвердили досягнення росіян у районі Дворічного на північний захід від Сватово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут: Зеленський розповів, скільки будуть триматися ЗСУ

"Прихильність значних частин принаймні трьох основних російських дивізій до наступальних операцій у цьому секторі вказує на те, що російський наступ почався, навіть якщо українські сили поки що заважають російським силам отримати значні успіхи. Російський наступ, ймовірно, ще не досяг свого повного темпу", – сказано у звіті.

У бій на цьому напрямку вступлять також частини 2-ї мотострілецької дивізії, яку в січні після дислокації в Білорусі перекинулася в Луганську область, зазначають аналітики.

"Хоча російські сили в Луганській області зараз мають ініціативу, повна залученість їх може призвести до їх остаточної кульмінації вздовж лінії Сватове-Кремінна, не досягнувши своїх цілей захоплення всієї Луганської та Донецької областей", – передбачають аналітики.

Це дасть ЗСУ "вікно можливостей" для контрнаступу, зазначають в ISW.

Противник намагається взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області.

Для цього зосереджує основні зусилля на ведені наступальних дій на п'яти напрямках, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 8 лютого.

За даними командування, ворог намагається наступати на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар'їнки і Вугледара.

На Кремінському напрямку спостерігається максимальна ескалація на фронті в регіоні, розповів 8 лютого глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пішли в наступ в районі Кремінної – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі