четвер, 09 лютого 2023 06:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив гарні новини з передової

Генштаб повідомив гарні новини з передової
Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 351-ша доба російського широкомасштабного вторгнення в Україну.

Учора підрозділи Збройних сил України на Донбасі відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Білогорівка Луганської області, а також Виїмка, Федорівка, Бахмут, Красна Гора, Парасковіївка, Іванівське, Часів Яр, Новокалинове, Водяне, Первомайське, Веселе, Красногорівка, Авдіївка, Мар'їнка, Богоявленка та Пречистівка Донецької області, повідомив Генеральний штаб ЗСУ вранці 9 лютого.

"На півдні країни підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів також у районі Новоандріївки на Запоріжжі. Водночас у населеному пункті Кохане Василівського району Запорізької області російські окупаційні війська масово займаються мародерством", – сказано у зведені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ пішли в контрнаступ під Вугледаром: свіжі карти боїв

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також трьох ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

"А наші артилеристи та ракетники уразили два пункти управління росіян, три райони зосередження живої сили, три позиції їхніх зенітно-ракетних комплексів. А також два склади боєприпасів та склад пально-мастильних матеріалів противника", – додали у Генштабі.

Військове командування Російської Федерації поспішає розпочати новий "великий наступ" для захоплення Донецької області, не маючи достатньої бойової потужності. Кремль ставить армії РФ нереалістичні терміни для цього.

Москва намагалася розпочати велику наступальну операцію з початку січня 2023 року, але зуміла здобути лише кілька сотень метрів території на тиждень. Такі повільні темпи пояснюються нестачею боєприпасів у Росії і браком маневрених підрозділів, необхідних для успішного та швидкого наступу.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив гарні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі