понеділок, 09 жовтня 2023 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія готується до "великого наступу на сході" – розкрили подробиці атак ворога

"Росія готується до "великого наступу на сході" – розкрили подробиці атак ворога
Росії вдалося накопичити сили, щоб не не мати потреби у залученні додаткових резервів на сході. Фото: ipress.ua

Росіяни продовжують атакувати Збройні сили. Росія змогла накопичити сили, щоб не перетягувати резерви з напрямку на напрямок.

Ймовірно, армія ворога готується до "великого наступу на сході". Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Киричевський.

"Росіяни масштабують бойові дії саме на східних напрямках фронту. Очевидно маючи на меті поступово нарощувати зусилля і вводити війська для того, що загалом описується як "великий наступ на сході". Слід очікувати, що окупанти стануть ще активніше використовувати свої танки або для контратак та підтримки штурмів, або ж для інших форм вогневого впливу по нашим військам. Ворог використав час, щоб підготувати необхідну кількість танкових екіпажів, котрі як мінімум не бояться діяти агресивно в умовах насичення наших військ протитанковими засобами. Варто також окремо підкреслити, що на даний момент армії РФ для масштабування атак не потрібно перетягувати резерви з напрямку на напрямок. Вони тепер можуть обійтись наявним нарядом сил", – сказав Киричевський.

Були офіційні повідомлення з нашої сторони про успіхи на вихідних в напрямку на Копані та від Роботиного на Новопрокопівку. Це можна назвати скоріше покроковими, чи поступовими темпами просування, наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударів буде ще більше. Росія готується до зими" – попередили про ракетну небезпеку

"Коли знову ж в офіційних зведеннях ідеться про те, що наші війська "закріплюються на позиціях", це буквально означає те, що нашим захисникам треба певний час, щоб нова лінія оборони стала непроникною для ворога. Бахмутський напрямок – коли мова про наступальні дії наших військ тут, то треба завжди пам'ятати, що основна тактична одиниця з нашої сторони – це штурмова група орієнтовно на 10 бійців і бронемашина. Так дробити сили доводиться, що мінімізувати ймовірність ураження дронами чи артилерією ворога, але це і відповідно впливає на темпи просування. Хоча рашисти намагаються створити ілюзію, що начебто в них там недостача сил та засобів, вони все рівно мають кількісну перевагу за усіма пунктами проти наших військ", – пояснив Киричевський.

Куп'янський та Лиманський напрямки – росіяни тут не просто масштабують атаки. Схоже, вони намірились атакувати одночасно і на Куп'янськ, і на Ізюм, додав експерт.

"Використовуючи і бронегрупи, і штурмові групи за масованої підтримки авіації. Те, що тут за кілька днів лише одна бригада знищила 24 танки ворога, аж ніяк не свідчить про те, що окупанти начебто не вміють воювати. Це скоріше якраз підтверджує те, що загарбники встигли покращити як мінімум рівень агресивності своїх танкових військ. І водночас – що час було використано для зміцнення оборони наших військ там. Авдіївський, Вугледарський та Маріїнський напрямки – росіяни тут не просто нарощують кількість атак. Схоже, що саме тут й буде зосереджене вістря їх майбутнього "великого наступу на сході", – уточнив Киричевський.

На Запорізькому напрямку Збройні сили відбили атаку ворога в районі північніше Новопрокопівки Запорізької області. На Куп'янському напрямку наші захисники відбили три атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки ворога в районі Макіївки Луганської області. На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки ворога північніше Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

Зараз ви читаєте новину «"Росія готується до "великого наступу на сході" – розкрили подробиці атак ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі