субота, 13 травня 2023 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський обстріл Миколаєва: повідомляють про трьох постраждалих
17

Внаслідок російського обстрілу Миколаєва вночі 13 травня постраждали троє людей. Усім надали першу невідкладну допомогу.

Ворог обстріляв Миколаїв о 01:23, повідомив голова ОВА Віталій Кім.

За попередньою інформацією, ворог атакував ударними дронами іранського виробництва "Shahed-136/131".

Росія вночі 13 травня обстріляла Миколаїв
Фото: facebook.com/DSNSMYKOL
Росія вночі 13 травня обстріляла Миколаїв
Росія вночі 13 травня обстріляла Миколаїв
Росія вночі 13 травня обстріляла Миколаїв
Росія вночі 13 травня обстріляла Миколаїв

"Через влучення боєприпасів пошкодження зазнав п'ятиповерховий житловий будинок та зруйновано двоповерхову будівлю на підприємстві. Внаслідок обстрілу виникли пожежі на обох обʼєктах, які були оперативно ліквідовані підрозділами ГУ ДСНС України в Миколаївській області", ‒ зазначив Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві та області оголосили повітряну тривогу

За інформацією рятувальників, вогнеборці оперативно загасили пожежу в квартирі на четвертому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку площею 40 кв. м.

"У цій же будівлі ліквідували займання в приміщенні об'єкта площею 70 кв. м. Також загасили пожежу на площі 80 кв. м на підприємстві. Загалом до виконання завдань за призначенням залучалось 64 рятувальники та 15 одиниць техніки", ‒ повідомляють в ДСНС.

Російські військові вдарили по Миколаєву, ймовірно, наземною зброєю. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила керівниця пресцентру Сил оборони і охорони "Південь" Наталія Гуменюк.

"Що стосується влучань по Миколаєву, скоріш за все, це була наземна атака, наземна зброя. Це говорить про те, що ворог намагається розосередити зусилля ППО і вишукує тактику максимального ураження", – сказала Гуменюк.

Російські окупанти обстріляли Миколаїв вночі 13 травня. В області була оголошена повітряна тривога. В результаті ворожої атаки у місті виникли пожежі.

За інформацією місцевої влади, в одній із п'ятиповерхівок вибиті практично всі вікна, виникли пожежі в трьох квартирах. Також є пошкодження у навчальному закладі.

Зараз ви читаєте новину «Російський обстріл Миколаєва: повідомляють про трьох постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі