середа, 25 грудня 2013 11:00

Російські прикордонники знову обстріляли човен із українськими рибалками

Російські прикордонники знову обстріляли човен із українськими рибалками
Фото: nbnews.com.ua

В Азовському морі російські прикордонники затримали катер з трьома українськими рибалками. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Як повідомляється, катер з українцями російські прикордонники затримали біля російського села Кучугури ще 24 грудня, під час проведення спільних з українськими прикордонниками "оперативно-профілактичних заходів по підтриманню сприятливого режиму плавання, недопущення браконьєрської діяльності і охорони морських біоресурсів в Азово-Керченському регіоні", пише ТСН.

"Троє жителів міста Керч, які вийшли на малому плавзасобі (катер "Орлан-2" типу Амбасадор) в Азовське море для вилову морепродуктів, незаконно перетнули розмежувальну лінію та були затримані прикордонниками суміжної сторони", - повідомили у прес-службі.

В українському відомстві заявили, що "під час затримання громадяни України проігнорували сигнали щодо зупинки і попереджувальні постріли та зупинилися лише після одиночного пострілу в двигун катера".

Рибалки у ході затримання не постраждали. "Під час попереднього огляд,  на борту знаходились приблизно 200 кг риби та знаряддя лову, навігаційний пристрій "Гармін". Порушники були затримані для складання процесуальних документів та прийняття правового рішення", - заявили у Держприкордонслужбі.

Після затримання, громадян України російські прикордонники одразу проінформували Держприкордонслужбу України. А вже 25 грудня затримані громадяни були передані українській стороні. Представниками Держприкордонслужби України стосовно затриманих були складені адмінпротоколи.

Нагадаємо,у липні російські прикордонники протаранили катер із українськими рибалками. У результаті загинули четверо українців, вижив лише один - Олександр Федорович. Він лише нещодавно повернувся з Росії у рідне село.

Зараз ви читаєте новину «Російські прикордонники знову обстріляли човен із українськими рибалками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі