середа, 06 листопада 2013 11:48

Кримінальну справу проти рибалки Федоровича продовжать розслідувати в Україні

Кримінальну справу проти рибалки Федоровича продовжать розслідувати в Україні
Фото: job-sbu.org

Російська сторона задовольнила запит Генеральної прокуратури України про передачу українським правоохоронцям розслідування кримінального провадження стосовно рибалки Олександра Федоровича, який вижив після зіткнення рибальського баркаса з російським прикордонним катером в Азовському морі.

"Українська сторона у вересні звернулася до російських колег щодо можливості передачі кримінального провадження щодо О.Федоровича для його подальшого розслідування правоохоронними органами на території України відповідно до положень Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22 січня 1993 р.", - сказали в середу агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Генпрокуратури.

У відомстві повідомили: "Цей запит Генпрокуратури задоволений російською стороною".

У прес-службі Генпрокуратури уточнили, що органи прокуратури РФ повідомили українській стороні про задоволення запиту 5 листопада.

Кримінальне провадження найближчим часом буде передано українській стороні, чекають у Генпрокуратурі.

"Обмеження в пересуванні О.Федоровича скасовані", - також повідомляє прес-служба.

Раніше в середу в МЗС України повідомили, що О.Федорович звільнений російською стороною з підписки про невиїзд. "Завдяки зусиллям української сторони він звільнений і вже прямує додому", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Як повідомлялося, 17 липня 2013 року близько 18.00 в Азовському морі сталося зіткнення баркаса з українськими рибалками і катера берегової охорони Прикордонної служби Росії. Риболовецьке судно перекинулося, в результаті чого загинули чотири українця, одного вдалося врятувати.

Врятований українець Олександр Федорович 19 липня був прооперований в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ). У Росії стосовно нього розслідується кримінальна справа. Йому було обрано запобіжний захід - підписку про невиїзд, а також пред'явлені звинувачення в незаконному видобутку водних біологічних ресурсів - рибалці загрожує до двох років ув'язнення.

Київ неодноразово наполягав на поверненні О.Федоровича в Україну і проведенні всіх слідчих дій на своїй території.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальну справу проти рибалки Федоровича продовжать розслідувати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі