середа, 06 листопада 2013 09:22

Росія відпустила додому українського рибалку Федоровича

Росія відпустила додому українського рибалку Федоровича

Український рибалка Олександр Федорович звільнений російською стороною з підписки про невиїзд. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Завдяки зусиллям української сторони він звільнений і вже прямує додому", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс у середу вранці.

Подробиці в українському зовнішньополітичному відомстві пообіцяли розповісти пізніше, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі катер російської прикордонної служби зіткнувся з українським риболовецьким баркасом. Чотири з п'яти рибалок, що знаходилися на борту баркаса, загинули.

Після зіткнення Олександр Федорович потрапив до лікарні в Єйську (Краснодарський край, Росія), звідки його виписали. Зараз Федорович знаходиться в Росії на підписці про невиїзд.

Пізніше було опубліковано і відео з тараном. На ньому видно, як російські прикордонники вдарили український риболовецький баркас, після чого він почав тонути.

У Росії розслідують кримінальну справу проти Федоровича. Йому вже пред'явили звинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів).

12 вересня в ході переговорів у Москві українські дипломати поставили питання про невідкладне повернення Федоровича в Україну.

1 жовтня повідомлялося, що російська сторона відмовилася задовольнити клопотання про зміну запобіжного заходу для українського рибалки Олександра Федоровича.

Зараз ви читаєте новину «Росія відпустила додому українського рибалку Федоровича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі