середа, 02 серпня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська атака на порт Ізмаїла призвела до росту світових цін на продовольство

Російська атака на порт Ізмаїла призвела до росту світових цін на продовольство
Наслідки російської нічної атаки на Одещині. Фото: @DefenceU

Після російської атаки на порт в місті Ізмаїл зросли ціни на продовольство.

Ціни на пшеницю на Чиказький біржі підскочили на 6,5%. Про це повідомили Reuters.

"Трейдери знову стурбовані ударом по глобальних поставках через витіснення з ринку України, одного з найбільших світових експортерів", – пишуть.

Аналітики повідомили, що станом на 1 серпня, внаслідок зриву "зернової угоди", експорт зерна з України за місяць знизився на 40%, проти червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканці почали розуміти, що голодом морить їх Росія

Російська атака на Ізмаїл означає, що Кремль збільшує застосування сили для морської експортної блокади України, повідомили Reuters.

У ніч на 2 серпня російські терористи атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/13. Повітряні сили ЗСУ знищили 23 дрона, більшість з яких – на Київщині та Одещині. Частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області.

Окупанти випустили іранські дрони з Азовського моря через Чорне, атака була спрямована по півдню Одещини. Внаслідок атаки виниклі пожежі на промислових і портових об'єктах, пошкоджено елеватор.

Зараз ви читаєте новину «Російська атака на порт Ізмаїла призвела до росту світових цін на продовольство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі