неділя, 02 жовтня 2022 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ жорстоко атакувала Донеччину ракетами й артилерією: наслідки у фото
15

Російські окупанти продовжують терор мирного населення Донецької області.

Поліція задокументувала 32 воєнних злочини Росії. Ворог здійснив 10 вогневих атак на Авдіївку й чотири на Бахмут. Уражень також зазнали міста Курахове, Часів Яр, Соледар, селища Південне, Північне, Щербинівка, Курахівка, села Орлівка, Времівка, Шахтарське, Тоненьке, Карлівка, Парасковіївка, Новий Комар, Єлизаветівка, Опитне. Про це повідомила Національна поліція 2 жовтня.

"Знищено й пошкоджено 27 цивільних об'єктів – 22 житлових будинки, лікарня, господарчі споруди, залізнична станція. Минулу добу під щільним вогнем окупанта перебувала Авдіївка. Пошкоджено медичний заклад і шість багатоквартирних будинків. Є травмовані й загиблі цивільні", – ідеться в повідомленні.

Російські окупанти вчергове обстріляли Донецьку область
Фото: t.me/don_gunp
Російські окупанти вчергове обстріляли Донецьку область
Російські окупанти вчергове обстріляли Донецьку область
Російські окупанти вчергове обстріляли Донецьку область
Російські окупанти вчергове обстріляли Донецьку область

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака РФ по українських містах і селах: трагічні дані про дітей

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко зазначив, що в Курахівській громаді росіяни обстріляли Курахівку й ударили ракетами по околицях Ганнівки й Успенівки. Є пошкоджені будинки. В Авдіївській громаді росіяни чотири рази стріляли в районі Опитного, п'ять разів – по Авдіївці.

"Є влучання біля будинків – обсяги шкоди встановлюємо. На Горлівському напрямку постраждали Бахмутська, Торецька, Соледарська й Світлодарська громади. У Бахмуті одна людина поранена, пошкоджено чотири приватні будинки й дві багатоповерхівки. У Соледарі теж поранено одну людину. У Торецькій громаді пошкоджено два будинки в Щербинівці й два будинки в Північному – без постраждалих. У Світлодарській громаді ніч гучно минула в Одрадівці й на станції Майорськ", – зазначив він.

Збройні сили України звільнили Лиман Донецької області. Цим завдали значної поразки російським окупантам.

Однак російські загарбники націлені на південь. Саме там ворог продовжує оснащувати оборону. Про це повідомляє американський Інституту вивчення війни (ISW).

1 жовтня українські війська звільнили Лиман. Російські окупанти відійшли з міста на так звані вигідніші рубежі Аналітики повідомили, що станом на 1 жовтня українські сили вже перебували в різних частинах Лиману. Проте подробиці щодо українських досягнень поки залишаються нерозкритими зі зрозумілих причин.

Зараз ви читаєте новину «РФ жорстоко атакувала Донеччину ракетами й артилерією: наслідки у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі