четвер, 25 січня 2024 10:14

РФ відмовилася від міжнародного розслідування падіння літака Іл-76

РФ відмовилася від міжнародного розслідування падіння літака Іл-76
У Росії 24 січня впав військово-транспортний літак. Фото: slovoidilo.ua

Росія відмовляється від міжнародного розслідування збиття свого військово-транспортного літака Іл-76.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков зробив цинічну заяву у відповідь на вимоги президента України Володимира Зеленського щодо міжнародного розслідування. Речника диктатора РФ цитують російські пропагандистські ЗМІ.

Він заявив, що Росія згодна на міжнародне розслідування падіння Іл-76 під Бєлгородом. Однак, тільки якщо воно "розглядатиметься як злочин української влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія використовує падіння літака Іл-76 у своїх цілях - ISW

"Міжнародне розслідування потрібне, але якщо ми говоримо про розслідування злочинів київського режиму", - сказав Пєсков.

Водночас він не зміг пояснити, для чого Україні навмисно збивати літак зі своїми військовополоненими.

У Бєлгородській області РФ вранці 24 січня впав військово-транспортний літак Іл-76. Міноборони РФ відразу заявило, що на борту нібито перебували українські полонені.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що необхідно встановити усі чіткі факти. Наскільки це можливо з огляду на те, що падіння літака сталося на російській території. За його словами, Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні.

Зараз ви читаєте новину «РФ відмовилася від міжнародного розслідування падіння літака Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі