пʼятниця, 15 липня 2022 14:49

Спецтема: Війна Росії проти України

"Практично немає вцілілих аудиторій": показали зруйнований університет Миколаєва всередині

"Практично немає вцілілих аудиторій": показали зруйнований університет Миколаєва всередині
Росіяни випустили по Миколаєву щонайменше 10 ракет. Фото: t.me/senkevichonline

Російські окупанти в пʼятницю, 15 липня, вдарили по університету кораблебудування в Миколаєві.

У будівлі практично немає вцілілих аудиторій. Наслідки ракетного удару всередині показав мер міста Олександр Сєнкевич у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака на Миколаївщину: показали масштаби руйнувань

"Рашисти можуть зруйнувати будівлі, але їм ніколи не зрозуміти, що університет – це не будівлі, а люди, і їх не зламати! Випускники наших університетів, звертаюся до вас! Сьогодні вашим alma mater як ніколи потрібна підтримка!" – написав він.

Уранці 15 липня в Миколаєві пролунали понад 10 потужних вибухів. Були це "прильоти" чи робота протиповітряної оборони, не повідомляли.

Пізніше Олександр Сєнкевич уточнив, що близько 7:50 російські окупанти випустили по Миколаєву не менш як 10 ракет. Постраждали два найбільші університети міста.

Тим часом у мережі показують масштаби руйнувань цих ВНЗ. На кадрах видно, що конструкції будівель частково зруйновані. У кабінетах вибиті шибки.

Педагогічний університет і Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова (НКІ) в Миколаєві зазнали ворожого ракетного удару вранці 15 липня, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім. Він зауважив, що свого часу навчався в НКІ. Тепер здобуває в навчальному закладі ступінь кандидата наук. За його словами, на весь простір колишнього СРСР було лише два такі університети. Один у Миколаєві, другий – у російському Санкт-Петербурзі.

В Офісі президента розповіли, що п'ять ракет із С-300 влучили в НУК і ще чотири – у педінститут. До початку навчального року будівлі НУК ім. адмірала Макарова й Миколаївського національного університету ім. Сухомлинського відновити не зможуть. Чимало часу займе експертиза зруйнованих конструкцій.

Зараз ви читаєте новину «"Практично немає вцілілих аудиторій": показали зруйнований університет Миколаєва всередині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі