вівторок, 10 липня 2012 12:17

Пожежа в Ясинуватій: жителі 2 години не могли додзвонитися до пожежників і в міліцію

Сьогодні близько 4 години ранку почалася пожежа на п'ятому поверсі "хрущовки" за адресою вулиця Машинобудівників13 в місті Ясинувата (Донецької області). Клуби чорного диму було видно всьому мікрорайону, який городяни називають 100-ий квартал. Мешканців будинку розбудив випадковий перехожий, який побачив вогонь. Люди вибігли на вулицю, намагалися гасити вогонь самотужки, оскільки протягом двох годин не могли додзвонитися ні до міліції, ні до пожежників. Про це розповіли очевидці.

Пожежа почалася в одній з квартир, де живе самогонник, запевняють погорільці. З квартири — осередку пожежі - вогонь перекинувся на дах. В результаті згорів весь п'ятий поверх житлового будинку, що складається з 3 під'їздів. Чи то 10, чи то 12 сімей залишилися без житла і майна. Повністю згоріли 4 квартири.

Жителі повідомляють, що перша машина з ясиноватськими пожежниками приїхала на місце майже без запасу води. Це було близько 5 ранку. Так само у ясинуватських МНСників не виявилося драбини, яка діставала б до 5 поверху, а шланги мали дірки. Біля шостої ранку приїхали гасити пожежу із сусіднього Донецька. Повністю впоратися з вогнем пожежникам вдалося близько 7 ранку. За ситуації на 10.00 будівля оточена. Люди повідомляють, що деякі квартири до 1 поверху залиті водою. На п'ятому поверсі є закриті квартири - поки невідомо чи є там жертви, або ж мешканці просто були відсутні вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ужгороді підпалили ресторан члена міськвиконкому

"У цій квартирі самогонники постійно варили і продавали самогон, поруч притон, не дивно, що це сталося, - каже мешканка сусіднього будинку колишній депутат міськради Любов Петрівна Шабаєва. - Я прокинулася о 4.30. Паніка була, тим більше, що в будинку багато старих, безпомічних інвалідів. Я сама особисто дзвонила і пожежникам, і в міліцію. Але поки до наших додзвонишся, уже все згорить. Не піднімали слухавки за номером 102 рівно 2 години. А за номером 101 було весь час зайнято. Я вже й на мобілки дзвонила. Меру дзвонила - тиша, дільничному дзвоню - спить. Додзвонилася сторожу виконкому, а він і каже: "Ну як завжди - не дай бог що, нікому не додзвонишся". Балкони плавилися, люди з відер плескали воду . Обурює, що з цього 13 дому стільки багато було скарг на самогонників і ніякої реакції - видно, є у самогонників міліцейська "криша". А що стосується міського начальства, то, по-моєму, якщо ви вибрали такі клопітні посади, у вас повинні бути включені хоча б мобільники".

Кажуть, самогонник, який влаштував пожежу: напився, а коли прокинувся і побачив вогонь - злякався і втік, нікого не розбудивши із сусідів. Міліція винуватця нібито вже знайшла і навіть заарештувала.

Міське начальство прибуло на місце події близько 8 ранку, вже на попелище. Погорільцям обіцяють вирішити всі їх проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа в Ясинуватій: жителі 2 години не могли додзвонитися до пожежників і в міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі