субота, 09 листопада 2013 16:45

Потужний тайфун "Хайян" вщент зруйнував місто Таклобан, вже майже 1,5 тис. загиблих
37

Фото: Фото: Reuters

Потужний тайфун "Хайян" завдав удару по філіппінському острову Лейте. Жертвами стали понад 1,2 тисячі жителів.

Про це в суботу повідомили співробітники Філіппінського Червоного хреста, які відвідали постраждалі райони. За їх даними, число загиблих в результаті стихійного лиха може досягти 5 тисяч осіб.

Тайфун, що викликав численні повені та зсуви, практично знищив прибережний місто Таклобан з населенням в 220 тисяч чоловік на острові Лейте в центральній частині країни. Більшість будівель в місті сильно пошкоджені або повністю зруйновані. Постраждали основні транспортні магістралі, у зв'язку з чим Таклобан виявився відрізаний від зовнішнього світу.

За інформацією представників Червоного хреста, щонайменше 200 людей стали жертвами стихії і на східному філіппінському острові Самар.

У зв'язку з наближенням тайфуну "Хайян" на Філіппінах було евакуйовано більше 1 млн людей, більше 14 млн жителів у 37-ти провінціях отримали попередження про можливу евакуацію. За свідченням місцевих ЗМІ, через штормовий вітер і зливи перерізаний рух по низці автомобільних і залізничних магістралей. В аеропортах Філіппін скасовано понад 450 авіарейсів.

Швидкість вітру в епіцентрі тропічного циклону досягала 275 км на годину, а пориви перевищували 310 км на годину. В даний час "Хайян" рухається на північний захід. Як очікується, після Філіппін він завдасть удару по В'єтнаму і Лаосу.

Зараз ви читаєте новину «Потужний тайфун "Хайян" вщент зруйнував місто Таклобан, вже майже 1,5 тис. загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі