понеділок, 23 вересня 2013 10:41

У Китаї розбушувався тайфун "Усагі": тисячі евакуйованих, десятки загиблих

У Китаї розбушувався тайфун "Усагі": тисячі евакуйованих, десятки загиблих
Фото: vesti.ru

Жертвами тайфуну "Усагі", що ринув в минулу неділю ввечері на південнокитайську провінцію Гуандун, стала 21 людина.

Зокрема, в місті Шаньтоу дві людини були розчавлені деревом, що звалилося, житель повіту Хуейлай був убитий осколками віконного скла.

У низці районів Південного Китаю перервано енерго -і водопостачання. До вівторка припинено залізничне сполучення між найбільшими містами провінції - Гуанчжоу, Шеньчжень і Чжухай. На лінії не вийшли близько 50 потягів, у тому числі, швидкісних. Внаслідок того, що вітер, швидкість якого досягала 180 кілометрів на годину, скидав автомобілі з дорожнього полотна, перервано автомобільне сполучення на більшості шосейних доріг.

У порти і бухти завчасно повернулися 47 тисяч риболовецьких суден. В даний час йде евакуація населення з низки прибережних зон, яким загрожує підтоплення, передає ИТАР-ТАСС. З міста Тайшань евакуйовано близько п'яти тисяч туристів. На берег доставлені близько 2,5 тисячі будівельників гігантського мосту Гонконг - Чжухай - Макао.

У багатьох прибережних містах місцева влада скасувала заняття в школах. Особливі заходи безпеки вжито на діючій Даяваньскій АЕС, а також на декількох споруджуваних атомних електростанціях.

Тайфун "Усагі" став 19-м тропічним циклоном в Азії і найпотужнішим у цьому сезоні. У Гонконгу він уже визнаний найсильнішим за останні півстоліття. Раніше тайфун забрав життя двох людей на Філіппінах, а на Тайвані порушив електропостачання і викликав схід обвалів.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї розбушувався тайфун "Усагі": тисячі евакуйованих, десятки загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі