субота, 09 листопада 2013 10:49

Філіппіни атакував "тайфун століття": загинули вже 100 осіб
16

Фото: Фото: Reuters

Вже більше 1200 людей стали жертвами найпотужнішого тайфуну "Хайян" на Філіппінах. Про це повідомляє влада країни.

У зв'язку з наближенням тайфуну "Хайян" на Філіппінах було евакуйовано більше 1 млн осіб, а ще понад 14 млн в 37 провінціях отримали попередження про можливу евакуацію. Швидкість вітру в епіцентрі урагану становить 275 км/год, а пориви перевищують 310 км/год. Висота морських хвиль у зоні циклону перевищує 6 метрів. Основний удар стихії припав по центральній частині Філіппін - островам Самар і Лейте.

Тайфун затопив узбережжя, штормовий вітер зривав з будинків дахи, викликав зсуви на дорогах. Повідомляється, що у регіонах, які зачепила стихія, повсюдно порушені комунікації та електропостачання.

Місто Таклобан на острові Лейте знищений майже повністю. За інформацією влади Таклобан, жителі були своєчасно евакуйовані. Тайфун викликав численні повені та зсуви. Більшість будівель в місті сильно пошкоджені або повністю зруйновані. Постраждали основні транспортні магістралі, у зв'язку з чим Таклобан виявився відрізаний від зовнішнього світу. В даний час рятувальні служби намагаються дістатися до постраждалих районів.

Тайфуну "Хайян" була присвоєна вища, п'ята категорія за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона. Хоча за швидкостю вітру з "Хайянем" не може зрівнятися жоден з попередніх ураганів, фахівці відзначають, що ураган рухається дуже швидко і тому не повинен викликати тривалі зливи і повені, які є головною причиною загибелі людей під час тропічних тайфунів.

Зараз ви читаєте новину «Філіппіни атакував "тайфун століття": загинули вже 100 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі