пʼятниця, 14 квітня 2023 14:01

Полтавського міського голову Мамая офіційно звільнили з посади

Полтавського міського голову Мамая офіційно звільнили з посади
Полтавського міського голову Олександра Мамая звільнили з посади. Фото: rada-poltava.gov.ua

Виконавчий комітет Полтавської міської ради 12 квітня звільнив із займаної посади Олександра Мамая.

Йому видано трудову книжку із відповідним записом. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меру Полтави вручили підозру

Там нагадали, що 4 квітня набрав законної сили вирок Вищого антикорупційного суду від 2 березня, яким Мамая визнали винуватим в розтраті майна "шляхом зловживання своїм службовим становищем".

Міського голову також визнали винним в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

"Відповідно до угоди про визнання винуватості особа перерахувала 2 млн грн у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації ‒ "Армія дронів", ‒ йдеться у повідомленні.

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок Полтавському міському голові Олександрові Мамаю. Мамаю оголосили умовний термін: п'ять років позбавлення волі з іспитовим строком один рік. Також – заборону протягом року обіймати керівні посади.

Мамаю винесли вирок у справі щодо працевлаштування до міського комунального підприємства двох жінок, які фактично виконували роботу домогосподарок за місцем проживання мера.

Зараз ви читаєте новину «Полтавського міського голову Мамая офіційно звільнили з посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі