четвер, 02 березня 2023 17:02

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок меру Полтави

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок Полтавському міському голові Олександрові Мамаю.

Мамаю оголосили умовний термін: п'ять років позбавлення волі з іспитовим строком один рік. Також – заборону протягом року обіймати керівні посади. Про це повідомило видання "Полтавщина".

Автор: poltava.to
  Вирок суд оголосив у четвер
Вирок суд оголосив у четвер

Мамаю винесли вирок у справі щодо працевлаштування до міського комунального підприємства двох жінок, які фактично виконували роботу домогосподарок за місцем проживання мера.

Автор: poltava.to
  Олександрові Мамаю винесли вирок у справі щодо працевлаштування до міського комунального підприємства двох жінок, які фактично виконували роботу домогосподарок за місцем проживання мера.
Олександрові Мамаю винесли вирок у справі щодо працевлаштування до міського комунального підприємства двох жінок, які фактично виконували роботу домогосподарок за місцем проживання мера.

Колегія суддів під головуванням Андрія Біцюка затвердила п'ять угод про визнання винуватості між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обвинуваченими по справі "домогосподарок" – Мамаєм, керівницею "Інституту розвитку міста" Тетяною Татаріною, бухгалтером "ІРМ" Оксаною Шпіньовою, домогосподарками Валентиною Кропивною і Ольгою Кубай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд виніс вирок колишньому гендиректору аеропорту "Бориспіль"

Відповідно до матеріалів справи, після переобрання мером у 2020 році, Мамай працевлаштував до "Інституту розвитку міста" на посади фахівців-урбаністок двох жінок без вищої освіти.

Які в реальності виконували обов'язки хатніх робітниць за місцем проживання Мамая – у приватному будинку і квартирі.

Слідство встановило, що впродовж січня 2021-го – березня 2022 року фіктивні працівниці комунальної організації отримали з бюджету зарплату на майже 572 тис. грн.

Перед оголошенням вироку Мамай визнав свою вину.

Крім того, за умовами угоди міський голова зобов'язується перерахувати у Фонд United 24 на спільний проєкт Генерального штабу ЗСУ, Держспецзв'язку і Міністерства цифрової трансформації – "Армія дронів" 2 млн грн.

Минулого місяця Львівський апеляційний суд підтвердив рішення про позбавлення мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посаду протягом року.

Торік Національне агентство із запобігання корупції склало протокол про конфлікт інтересів і протокол про корупцію щодо Атрошенка. Претензія НАЗК стосувалася того, що у липні водій мера виїхав за кордон через пункт пропуску "Шегині" на автомобілі дружини Атрошенка Tesla Model X.
Меру Чернігова тоді відмовили у перетині кордону. Дружина Атрошенка у березні покинула територію України через "Шегині" за кермом Toyota Camry, службового автомобіля мера.
Зараз ви читаєте новину «Вищий антикорупційний суд оголосив вирок меру Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі