неділя, 17 вересня 2023 06:07

Спецтема: Війна Росії проти України

По всій Україні оголошували повітряну тривогу: що сталося
Оновлено

По всій Україні оголошували повітряну тривогу: що сталося
У Києві та низці областей оголошена повітряна тривога. Фото: карта повітряних тривог.

У ніч проти 17 вересня оголосили повітряну тривогу в Києві та по всій Україні.

Повітряні сили попередили про ракетну небезпеку. Близько 5:57 там заявили, що ракети змінили свій курс в напрямку Одеської області. О 6:08 пролунав потужний вибyx в Одесі.

"Східні, південно-східні регіони – ракетна небезпека. Йде бойова робота Сил оборони. Нічого не знімати, не викладати", ‒ сказано в повідомленні.

Близько 5:10 група ракет знаходилася на межі Харківської та Дніпропетровської областей. Фіксували також ракети в напрямку Кременчука і Умані Черкаської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти поранили п'ятьох цивільних у Харкові

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер закликав мешканців Ізмаїльського району спуститися в укриття. Повідомили про ворожі БПЛА на півдні Одеської області.

Ракета у напрямку Миколаєва була зафіксована о 6:10. Згодом вона також змінила рух на Одесу, тож містян закликають бути в укриттях.

О 6:18 ця ракета розвернулась з Одещини знов на Вінниччину.

ОНОВЛЕНО:

О 6:45 почалися відбої тривог.

Повітряна тривога була оголошена у 12 областях України, згодом поширилась на всю Україну. Пізніше стало відомо, що група ракет рухається зі сходу у південно-західному напрямку. Перед цим повітряну тривогу оголосили в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Російські окупанти продовжують ігнорувати міжнародне гуманітарне право, здійснюють обстріли не лише по позиціях українських військ, а й по цивільній інфраструктурі населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

Унаслідок таких терористичних дій ворога є поранені серед цивільного населення, зруйновані житлові будинки та цивільна інфраструктура, повідомив 16 вересня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

В окупованій Новій Каховці на Херсонщині 15 вересня під обстріл потрапив житловий район "Сокіл". У п'ятницю армія РФ пустила КАБ з російського літака Су-34. Авіабомба не долетіла до правого берега й впала у Новій Каховці.

Зараз ви читаєте новину «По всій Україні оголошували повітряну тривогу: що сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі