вівторок, 29 березня 2022 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Під час переговорів російські терористи далі обстрілювали Україну

Під час переговорів російські терористи далі обстрілювали Україну
Представник російської делегації на переговорах, помічник Путіна Володимир Мєдінскій. Фото: "РИА Новости"

Під час переговорів у Стамбулі російський ворог продовжував обстрілювати міста і селища України.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

З мінометів рашисти обстріляли Чернігів. Стріляли з відстані понад 5 км. Така відстань робить неможливим прицільні удари, мета загарбників накрити вогнем цивільне населення.

На Луганщині під "килимовим" обстрілом місто Сєвєродонецьк. Місто повністю знеструмлено, немає води і світла.

Ракетним ударом по Житомирщині російські терористи пошкодили приміщення підприємства. Сталася пожежа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Росією ніколи не вдасться домовитися. Примус і насильство – сенс її існування

Триває ліквідація пожежі на нафтобазі в Рівненщині - наслідок рашистської ракети.

Комунальники повідомляють про випадки мінування об'єктів критичної інфраструктури (газопроводів, електромереж) у регіонах, де ведуться активні бойові дії.

З-під уламків будівлі Миколаївської обласної державної адміністрації витягли тіла вже семи загиблих працівників, 22 людини травмувалися. Рятувальні роботи продовжуються.

Насаджуючи Україні "руській мір" ворог вдається до ганебних методів, руйнуючи все, до чого вдається дотягнутися, пише омбудсмен.

"Кожен вчинений рашистською армадою військовий злочин, встановлений Римським статутом міжнародного кримінального суду, ретельно фіксується та обов'язково стане приводом для того, аби кожен, хто незаконно ступив на українську землю, опинився на лаві підсудних і поніс відповідальність за горе нашого народу.

Звертаюсь до наших міжнародних партнерів посилювати санкції та ізоляцію РФ щоб прискорити день, коли військове й політичне керівництво агресора відповість за всі свої злочини перед Україною", - заявила Денісова.

Сьогодні у Стамбулі відбулися переговори між Україною та Росією. Учасник переговорів Давид Арахамія заявив про новий міжнародний договір.

У договорі можуть написати, щоб Україна і РФ 15 років проводили переговори щодо Криму і Севастополя.

Наступний раунд переговорів відбудеться після доопрацювань у підгрупах, сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Під час переговорів російські терористи далі обстрілювали Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі