вівторок, 09 липня 2024 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Пастор завербував до ФСБ синів, щоб шпигували за ЗСУ
3

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила агентурну групу ФСБ, яка діяла в Донецькій та Тернопільській областях.

Керівником ворожого осередку був пастор однієї з протестантських церков, повідомила 9 липня пресслужба СБУ. Він завербував своїх синів, щоб шпигувати за підрозділами ЗСУ.

"Влітку 2023 року чоловік виїхав з України до ЄС як багатодітний батько, а звідти прибув у Росію, де почав працювати на ФСБ. Він залучив до роботи на РФ двох своїх дорослих синів. Один із них - контрактник однієї із бойових бригад, якого СБУ затримала у квітні. Він намагався передати російській спецслужбі локації вогневих позицій та укріпрайонів Сил оборони. Другий син був затриманий днями на Тернопільщині, де розвідував бойові позиці ППО та місця базування тренувальних центрів ЗСУ", - сказано в повідомленні.

Служба безпеки викрила його завчасно.

Батько коригувальників був на прямому зв'язку із Сергієм Карнауховим - російським пропагандистом і кадровим співробітником ФСБ під прикриттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник готував ракетні удари РФ по нафтобазах і аеродромах

СБУ повідомила про підозру пастору-агенту ФСБ
Фото: СБУ
СБУ повідомила про підозру пастору-агенту ФСБ
СБУ повідомила про підозру пастору-агенту ФСБ

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили пастору-резиденту російської спецслужби про підозру. Оскільки зрадник переховується на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Злочинні дії його синів також кваліфіковано. Обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 12 років тюрми.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Хмельниччині. До складу ворожого осередку входила депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років. За вказівкою російської спецслужби агенти намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють регіон.

Зараз ви читаєте новину «Пастор завербував до ФСБ синів, щоб шпигували за ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі