субота, 03 серпня 2024 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб підтвердив удари по аеродрому та нафтобазах в РФ

Генштаб підтвердив удари по аеродрому та нафтобазах в РФ
Вночі проти 3 серпня на території РФ лунали вибухи. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові підтверджують удари по низці важливих об'єктів загарбників на території РФ у ніч на 3 серпня.

Зокрема, Сили оборони завдали удару по аеродрому "Морозовськ" у Ростовській області Росії. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Зафіксовано влучання в склади з боєприпасами, де зберігалися, зокрема, і керовані авіаційні бомби. Інформація щодо ураження засобів ППО та авіаційної техніки ворога уточнюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В російському Курську пролунала серія вибухів

"Завдання було виконано силами і засобами Служби безпеки України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України у взаємодії зі Збройними Силами України", - йдеться у повідомленні.

Сили оборони України також атакували низку нафтобаз та об'єктів зберігання пально-мастильних матеріалів російських окупантів в Бєлгородській, Курській та Ростовській областях.

"Наявна інформація щодо влучання та подальшого загоряння щонайменше двох резервуарів з нафтопродуктами. Більш детальні результати ураження уточнюються. Українські захисники продовжують методично підривати воєнно-економічний потенціал російської армії, щоб змусити загарбників припинити збройну агресію проти України", - додали у Генштабі.

Вночі проти 3 серпня безпілотники атакували військовий аеродром "Морозовск", який заходиться за 100 км від Ростова-на-Дону. Зафіксовані потужні вибухи. Було видно детонацію.

Відомо, що на аеродромі базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк (в/ч 75392 МО РФ) і дислокуються фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, з 2014 року Су-34.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб підтвердив удари по аеродрому та нафтобазах в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі