субота, 03 серпня 2024 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Біля Торецька та Нью-Йорка назріває криза в обороні ЗСУ - BBC

Біля Торецька та Нью-Йорка назріває криза в обороні ЗСУ - BBC
Біля Торецька тривають запеклі бойові дії. Фото: glavcom.ua

Російським окупантам вдалося захопити східні передмістя Торецька - населені пункти Залізне, Північне і Південне.

Атаки в бік Торецька загарбники розпочали наприкінці червня. Тоді їм вдалося вклинитися в українську оборону на кількох ділянках, скориставшись, зокрема, невдалою ротацією підрозділів ЗСУ. Про це пише BBC Україна.

Видання нагадує, що російським військам вдалося також просунутись у напрямку сусіднього селища Нью-Йорк і частково його окупувати.

Міська влада стверджує, що в самому Торецьку бойових дій ще немає, хоча Росія активно знищує житлову забудову ударами з повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни просунулися на Донеччині - Deep State

"Однак поруч з містом назріває криза в обороні ЗСУ на схід від Нью-Йорка. Тут російські війська можуть спробувати взяти в оточення українські підрозділи, замкнувши цей "котел" в районі Неліпівки. Станом на початок серпня, для цього їм залишається подолати приблизно 5 км. В останні дні вони форсують події в цьому районі", - йдеться у публікації.

За словами військового аналітика Михайла Жирохова, у разі, якщо окупанти зможуть нав'язати українським військовим бої у житловій забудові Часового Яру та Торецька, Росії це буде вигідно. Бої у висотній міській забудові нівелюють сильні сторони ЗСУ, а саме активне використання дронів і артилерії, а основну роль у таких боях грає якість та чисельність особового складу.

"Тобто чим більше в тебе особового складу, тим більше в тебе буде просування в місті", - зазначив Жирохов.

Протягом минулої доби на фронті загалом було зафіксовано 123 бойові зіткнення, повідомив вранці 3 серпня Генеральний штаб ЗСУ.

Зокрема, ворог 24 рази намагався вклинитися в оборону ЗСУ на Торецькому напрямку в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне.

Зараз ви читаєте новину «Біля Торецька та Нью-Йорка назріває криза в обороні ЗСУ - BBC». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі