неділя, 13 серпня 2023 22:16

Спецтема: Війна Росії проти України

ООН повинна відреагувати на морський терор Росії – заява України

ООН повинна відреагувати на морський терор Росії – заява України
Росіяни зупинили судно "Сукру Окан". Фото:marinetraffic.com

Росія відверто ігнорує права чорноморських держав на вільне судноплавство та мирний прохід через територіальне море прибережних країн.

ООН повинна на це жорстко відреагувати: докласти всіх зусиль для припинення терору в Чорному морі та вжити заходів проти РФ як країни-члена Міжнародної морської організації. Про це заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП відреагували на зупинку РФ судна в Чорному морі. Туреччина вже веде розслідування

"З метою уникнення провокацій рекомендуємо капітанам суден, які прямують до/з українських морських портів, пропливати якомога ближче до узбережжя північно-західної частини Чорного моря через територіальні води Туреччини, Румунії та Болгарії", – додав міністр.

Вранці 13 серпня російські загарбники у Чорному морі примусово зупинили суховантажне судно "Сукра Окан", що йшло під прапором Палау в український порт Ізмаїл.

Щоб зупинити корабель, агресори відкрили "попереджувальний вогонь" зі стрілецької зброї та підняли в небо гелікоптер. Про це відзвітували в міноборони РФ.

Інцидент стався в південно-західній частині моря. Судно виявив патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Василь Биков". Росіяни наказали кораблю зупинитися, але екіпаж проігнорував ці незаконні вимоги.

Зараз ви читаєте новину «ООН повинна відреагувати на морський терор Росії – заява України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі