субота, 16 липня 2022 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти знову атакували Миколаїв з областю: Кім розповів перші подробиці

Окупанти знову атакували Миколаїв з областю: Кім розповів перші подробиці
16 липня о 04:00 були обстріли в Інгульській громаді. Фото: Нацполіція

16 липня орієнтовно о 4:00 російський ворог вкотре обстріляв Миколаїв.

Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється, повідомив у суботу в ранковому зведенні голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

"Вчора, 15 липня, орієнтовно з 9:00 до 10:00 фіксували обстріли в селищі Первомайське Первомайської громади. Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури та сільськогосподарського призначення. Також було влучання в лісосмугу, канал, поля. Увечері того ж дня обстріляли село Лимани Галицинівської громади. Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, люди залишилися без електро- та газопостачання. Пошкоджено два житлові будинки", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака на Миколаївщину: показали масштаби руйнувань

Протягом 15 липня з певною періодичністю були обстріли в Широківській громаді. Зруйновано один житловий будинок і пошкоджено ще три. Двоє людей отримали поранення.

"Вчора обстрілів зазнало також село Олександрівка Володимирівської громади. Влучання були переважно по відкритих територіях. Постраждалих немає, у шести приватних будинках частково пошкодженні покрівлі та вікна", – додав Кім.

Продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. 16 липня о 4:00 були обстріли в Інгульській громаді. За попередніми даними, постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Уранці 15 липня у Миколаєві пролунали понад 10 потужних вибухів. Були це "прильоти" чи робота протиповітряної оборони, не повідомлялося.

Пізніше мер міста Олександр Сєнкевич уточнив, що близько 7:50 російські окупанти випустили по Миколаєву не менше 10 ракет. Постраждали два найбільші університети міста.

П'ять ракет із С-300 влучили у НУК та ще чотири – в педінститут. До початку навчального року будівлі НУК імені адмірала Макарова та Миколаївського національного університету імені Сухомлинського відновити не зможуть. Чимало часу займе експертиза зруйнованих конструкцій.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто і область постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Уранці 14 липня поцілили ще у два навчальні заклади. Попередньо, по Миколаєву випустили 10 ракет із зенітно-ракетної системи С-300. Окрім шкіл, пошкоджені будівлі приватного бізнесу, громадський транспорт та багатоквартирні будинки.

У Миколаєві вранці у вівторок, 12 липня, пролунали потужні вибухи. У цей час у місті й області була оголошена повітряна тривога.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розповів подробиці ранкового ракетного удару по Миколаєву. Зазначив, що нарахували понад 19 випущених ракет по місту. Крім ракет, по місту били "Смерчами".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти знову атакували Миколаїв з областю: Кім розповів перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі