середа, 01 березня 2023 02:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти змушують українських дітей писати листи російським солдатам

Окупанти змушують українських дітей писати листи російським солдатам
Окупанти взялися "перевиховувати" українських школярів. Фото: nus.org.ua

У тимчасово окупованому російськими загарбниками місті Токмак, що на Запоріжжі, дітей змушують писати листи російським військовослужбовцям.

Окупаційна адміністрація наказала вмикати у всіх школах перед уроками російський гімн, повідомляють у Центрі національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти змушують молодь вступати в антиукраїнські організації

Також українським школярам проводять "годину про важливе". Дітям нав'язують спотворене пояснення війни Росії проти України. Відвідування таких уроків є обов'язковим.

Крім того, вчителі, яких звезли в окуповане місто, змушують українських дітей писати листи окупантам зі словами підтримки. Вони перевіряють, що пишуть діти та диктують їм "правильні" слова. Відзначається, що у разі відмови батьків цих дітей очікує "профілактична бесіда".

Росія завозить на окуповані території своїх вчителів, забороняє у школах українську мову, а також нав'язує дітям спотворене бачення історії та війни в Україні.

У тимчасово захопленому Мелітополі на Запоріжжі окупанти вчать дітей користуватися зброєю. Старшокласників з дев′ятого класу починають вчити використовувати автомати і це роблять для того, щоб готувати їх до якихось добровольчих батальйонів.

У технікумах та університетах окупанти починають створювати формування, які називають "юна армія".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змушують українських дітей писати листи російським солдатам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі