пʼятниця, 22 липня 2022 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині окупанти змушують молодь вступати в антиукраїнські організації

На Херсонщині окупанти змушують молодь вступати в антиукраїнські організації
Окупанти "промивають мізки" українській молоді. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Окупаційні адміністрації на тимчасово захоплених територіях Херсонщини намагаються насаджувати проросійський світогляд українській молоді.

Для цього створюють "організації" з метою "військово-патріотичне виховання", повідомило Головне управління української розвідки у Facebook 22 липня.

"Активно формуються "громадські організації" на кшталт "молоді будівельники Херсонської області", "молодь Херсона". Участь в них української молоді дедалі частіше набуває примусового характеру. Одночасно старше покоління регіону залучається до новостворених організацій "союз матерів Херсонської області", "організація ветеранів Херсонської області", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти й війна: Зеленський показав пронизливі фото

Зазначається, росіяни намагаються створити уяву про масову підтримку місцевою молоддю окупаційного режиму. Для цього активно пропагується участь в організованому Міносвіти РФ проєкті "Твой шаг".

"У Федеральному агентстві зі справ молоді РФ анонсували проведення на окупованих територіях загальноросійських дитячо-юнацьких конкурсів "Планета больших перемен" та "Большая перемена". На запрошення представників санкт-петербурзького відділення всеросійського військово-патріотичного руху "Юнармія" 31 липня "юнармійці" з (так званої. – Gazeta.ua) ДНР візьмуть участь у головному військово-морському параді в Санкт-Петербурзі", – додали в ГУР.

ЗСУ готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

10 липня ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ знищили пункт управління Росгвардії під Херсоном, а також чотири склади з боєприпасами в різних районах області. Там міг загинути один із топофіцерів окупантів – полковник Росгвардії Олександр Нечипуренко.

Українські військові тісно співпрацюють із херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області. В загарбників не залишилося безпечного місця в області, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти та ремонтувати бронетехніку.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині окупанти змушують молодь вступати в антиукраїнські організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі