середа, 09 листопада 2022 17:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти заявили про "відхід" із Херсона

Окупанти заявили про "відхід" із Херсона
Командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін заявив, що на Херсонщині окупантів перекидають на лівий берег Дніпра. Фото: скріншот

Російські окупанти заявили, що перекидають війська на лівий берег Дніпра.

У середу командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін заявив, що на Херсонщині окупантів перекидають на лівий берег Дніпра, тобто залишають Херсон. Про заяви російського міністра оборони Сергія Шойгу і Суровікіна повідомили російські ЗМІ.

"Приступайте до відведення військ", – заявив Шойгу.

Суровікін заявив, що "маневр військ здійснять у найближчі терміни", а з'єднання окупантів "займуть підготовлені оборонні рубежі на лівому березі Дніпра".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Херсонщині готують провокації з метою звинуватити ЗСУ

Інформація про відступ російських військ із Херсона є інформаційною атакою. Таким чином окупанти хочуть виманити українські війська з інших напрямків, заявляв президент Володимир Зеленський.

У Херсонській області ЗСУ діють акуратно, розуміючи плани ворога. Армія зміцнює позиції, ламає логістику росіян, знищує їхній військовий потенціал.

На Херсонщині перебувають майже 40 тис. російських військових. Операція зі звільнення Херсона триватиме до кінця листопада, сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Російські окупанти захопили Херсон на початку березня. У квітні поставили "головою" колаборанта Володимира Сальдо.

Цього тижня Генштаб ЗСУ повідомив, що у Херсоні перевдягнуті у цивільний одяг окупанти займають приміщення місцевих жителів та укріплюють всередині позиції для ведення вуличних боїв.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти заявили про "відхід" із Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі